|
|
|
Sokan válnak hirtelen tanácstalanná, amikor náluk, vagy egy családtagjuknál allergiát állapít meg az orvos. Ilyenkor a saját érdekükben, tüneteik enyhítéséért el kell engedniük a régi, megszokott ételeket, és ez nem mindenkinek megy könnyen. Sokszor új konyhatechnikai szokásokat is el kell sajátítaniuk, vagy át kell szokni teljesen más alapanyagokra. Életmódváltás esetén általában 21-30 nap, míg az új szokások különlegesből hétköznapivá, nehézségből pedig rutinná válnak.
|
Ebben a cikkben segítséget szeretnénk nyújtani az új fogyasztói szokások minél egyszerűbb és gyorsabb kialakításához úgy, hogy a kedvenc ízeidről, ételeidről se kelljen lemondanod.
|
Mit tehetsz, ha laktóz-, tejfehérje-, vagy gluténérzékeny lett a gyermeked?
|
Manapság nem ritka, hogy a gyerekek küzdenek valamilyen ételallergiával, intolleranciával. Tej, tojás vagy glutén… az óvodai, iskolai étkezések megbonyolítói. Ha hirtelen kerültél abba a helyzetbe, hogy gyerekednél érzékenységet vagy allergiát diagnosztizáltak, és új életmódra szükséges átállítanod, az első és legfontosabb, hogy semmiképpen se keseredj el. Tudd, hogy nem vagy egyedül, több tízezer, százezer szülő jár hasonló cipőben. Vakargatják a fejüket a bolt közepén forgolódva, vagy reggelente a tízórait csomagolva, hogy mégis mi legyen az aznapi menü.
Az a jó hírünk van, hogy nálunk, a BiOrganik webshopjában mindent egy helyen megtalálsz az átállás időszakára és utána is. Az allergiások számára megfelelő termékek felhasználásához pedig sok-sok kiváló receptet is adunk, így nem kell éjszakákon át bújnod az internetet, hogy mire és hogyan használd fel a vásárolt mentes alapanyagokat.
|
Több száz termék életallergiások számára
|
|
|
|
|
A webshopunkban található több száz termék segítséget nyújthat, főleg az életmód-váltás elején állóknak, de természetesen a későbbi időszakban is. Szó sincs arról, hogy tejfehérje- vagy laktózérzékenyként többé ne tehetnél sajtot a szendvicsedbe, vagy tojásmentes étrenden ne érezhetnél többé tojásos ízt, ha amúgy szereted.
|
Hogyan helyettesítsd a tojást
|
Rántottához nagyon hasonló reggelit pl. készíthetsz tofuból, amely a kurkumától lesz sárgás, és a fekete só fogja a tojás ízét adni. Omlett vagy olyan lepény, amihez korábban tojást használtál, készülhet csicseriborsólisztből. Ugyanez az alapanyag segít nagyon egyszerű bundát is varázsolni a rántott zöldségekre, húsokra, sajtokra. A fekete só adja a tojásos, kénes ízt, a folyadékkal alaposan elkevert csicseriborsóliszt pedig a felvert tojássárgájához hasonló masszát, amelyben megforgathatod a kirántani valót, majd mehet a panírmorzsába.
|
Tejtermékek helyettesítésére is van ötletünk
|
Gluténmentes és finomságokkal teli élet
|
A gluténmentessé válás talán az egyik legkeményebb dió. Teljesen megértjük, ha elvesztél a gluténmentes lisztek és pékáruk világában. Azonban ezt is meg lehet tanulni, sőt, meg is lehet szeretni. Manapság már nem csak fűrészpor ízű ételeket ehetsz, ha nem fogyasztasz búzalisztet. Gluténmentes pelyheink és lisztjeink segítségével minden étkezéshez elkészítheted a korábbi kedvenceidet, legyen az gluténmentes muffin, fahéjas keksz vagy akár pestós pizza, de a nálunk elérhető gluténmentes receptek sora ennél sokkal hosszabb.
|
|
|
|
|
Igen, minden alapanyaghoz recepteket kínálunk
|
Nem hagyunk egyedül a számodra teljesen új, ismeretlen alapanyagokkal. Weboldalunkon rengeteg kreatív receptet találhatsz segítve az alapanyagok felhasználását. Akár sós, akár édes ízekre vágysz, akár vendégeket fogadsz, akár tízórait csomagolsz a gyermekednek, akár a vasárnapi családi asztalt töltenéd meg finomságokkal, itt mindenhez remek találhatsz ötleteket.
|
Így már nem is lesz olyan nehéz a változtatás, nem igaz?
|
|
|
|
|