Okt
13
2023
09:34
Okt
13
2023
09:34
Barackos morzsa pite
Hiába itt van már az ősz, a jó idő még tart. Így hát ez a barackos morzsa pite, megspékelve egy kis vanília fagyival, kitűnő választás lehet a hétvégére.
Hozzávalók (8-10 szelethez):
a tésztához:
- 1/2 csésze (70g) Naturmind zabpehelyliszt
- 1/2 csésze (70g) Naturmind mandulaliszt
- 1 csésze (140g) Naturmind durumliszt
- 200 g Alsan Bio Margarin
- 1/4 csésze (60 ml) Soon bio rizsital
- 5 g természetes vanília aroma
- 1/3 csésze (70g) Naturmind nádcukor
- 1,5 tk. sütőpor
a töltelékhez:
- 3-4 db őszibarack
- Biorganik bio rizsszirup ízlés szerint
- 1 tk. fahéj
- egy csipet só
Elkészítés:
- Keverjük össze a liszteket a nádcukorral, vanília aromával és a sütőporral, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint és a növényi tejet.
- Gyúrjuk össze alaposan a tésztát, majd osszuk két részre.
- Az egyik felét oszlassuk el a sütőpapírral bélelt tepsiben, majd kissé szurkáljuk meg egy villa segítségével.
- Süssük 180 fokos sütőben kb. 15 percig.
- Közben mossuk meg, és szeleteljük fel az őszibarackot, majd szórjuk meg fahéjjal és egy csipet sóval.
- Vegyük ki a sütőből a tésztát, helyezzük el rajta a barack szeleteket, és öntözzük meg rizssziruppal.
- A tészta másik felét morzsoljuk a kezünkkel egyenletesen a tetejére.
- Süssük további 30 percig 180 fokon, majd hagyjuk lehűlni, és tálaljuk vaníliafagylalttal.
.
@_veganflora_
Máj
07
Ebben a időben egy gluténmentes csokoládés/pisztáciás zabszelet könnyen jó hangulatra deríthet.
Vas pótlásra is jó a zabkása. Természetesen céklával!