Shakshuka
Izraeli lecsó, avagy shakshuka… egy kellemesen fűszeres étel, amit könnyedén elkészíthetsz a melegebb napokon is, anélkül, hogy feleslegesen felmelegítenéd az egész konyhát.
Hozzávalók (2 adagoz):
a vegán “tojáshoz”:
- 1 ek. Naturmind sörélesztőpehely
- 1 csomag Lunter tofu natúr
- 2 ek. Soon rizsital
- egy csipet Naturmind Himalaya fekete só
- 1 kk. fokhagymapor
a szószhoz:
- 5 dl Dennree Bio Paradicsompüré Passata Klasszikus
- 2 ek. olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 grezed fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db piros kaliforniai paprika
- egy kis csokor petrezselyem
- 10-12 szem magozott olívabogyó
- 1 kk. cayenne bors
- 1 kk. füstölt paprika
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- zúzott fokhagymát.
- Adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, illetve paprikát, majd öntsük fel paradicsomszósszal és fűszerezzük.
- Végül keverjük hozzá az apróra vágott petrezselymet, olívabogyót, és főzzük körülbelül 10 percig.
- Közben helyezzük az aprítóba a tofut, adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, növényi tejet, fokhagymaport, illetve fekete sót, és turmixoljuk le.
- Kanalazzuk a masszát a szósz tetejére, és fedővel letakarva főzzük még néhány percig.
- Szórjuk meg petrezselyemmel, frissen őrölt borssal, és tálaljuk pitával.
.
@_veganflora_
A tabulé, avagy a petrezselymes bulgursaláta egy "unalmas" hozzávalókból készült cseppet sem megunható köret vagy egytálétel. Mutatjuk az alapreceptet és azt, hogy mivel gazdagítod, rajtad múlik.
Sok szülő mentőöve volt már a sajtos tészta, mert azt még a legtöbb válogatós gyerek is szereti. Az a tapasztalatunk, ha a VeganChef cheddar ízűtömbbel és szendvicskrémmel készül a mac&cheese, a szülők kénytelenek lesznek hetente legalább egyszer ehhez a mentőövhöz nyúlni, mert a gyerekek hajlamosak követelni ezt a finomságot.
Régen volt már müzli a terítéken, így most egy különleges vegán Bircher müzli receptet hoztunk Nektek!