Dupla csokis brownie
A legfinomabb dupla csokis brownie, amit valaha ettem!
És a vicces, hogy a csoki csak egy opcionális hozzávaló! Ennek az isteni brownienak a lelke a jó minőségű, cukrozatlan holland kakaópor. Textúrája selymes, kissé ragacsos, ahogyan szeretjük. Könnyen elkészíthető gluténmentes verzióban is, csak gluténmentes zab és sütőpor kell hozzá.
Egy hasonló recepttel már hosszú ideje szemeztem, de a 25. szülinapomra sikerült meggyőznöm magam, hogy itt az ideje megajándékozni a családot (és persze magamat) ezzel az ínyencséggel!
Az utóbbi időben különösen nagy örömmel és izgatottsággal töltött el amikor egy új receptet próbálhattam ki és még nagyobb boldogságot érzek most, ahogy ezeket az újdonságokat megoszthatom veled! Remélem neked is annyira fog ízleni ez az EGYSZERŰ DE NAGYSZERŰ édesség, mint nekem a családomnak és a barátaimnak!
Brownie hozzávalók:
- 100 g BiOrganik zab
- 125 g (egy kis üvegnyi) alma püré babáknak hozzáadott cukor nélkül
- 80 ml Soon bio rizsital
- 60 g mandulavaj
- 40 g Naturmind nádcukor
- 35 g holland kakaópor
- 1 tk Bioreal sütőpor
- 1/2 tk instant kávépor
- 1 nagy csipet só
- vegán étcsoki (opcionális)
Krém hozzávalók:
- 35 g holland kakaópor
- 20 g BiOrganik porcukor nádcukorból
- 60 ml Soon bio rizsital
Brownie elkészítés:
- Egy tálban keverd össze az almapürét, a mandulavajat és a cukrot.
- Daráld le a zabot liszt állagúvá, majd a többi száraz összetevővel - kakaópor, kávépor, sütőpor, só - fokozatosan add hozzá a nedves keverékhez.
- Keverd alaposan őket össze, amennyire csak tudod, majd kisebb adagokban add hozzá a 80 ml növényi tejet.
- Darabolj fel egy fél tábla vegán fekete étcsoki és keverd bele a tésztába. (Ez a hozzávaló opcionális, enélkül is szuper csokis végeredményt fogsz kapni csoki nélkül.)
- Rakd be a tésztát a hűtőbe 20 percre. Addig elkészítheted a mázt (a receptjéhez görgess lejjebb).
- Egy sütőpapírral kibélelt tálba öntsd bele a brownie tésztát, nagyjából egyengesd el (annyira finom lesz, hogy nem kell szépnek kinéznie), majd 180C fokra előmelegített sütőben süsd 13-15 percig.
- Amikor kész, várj addig amíg már nem tűz forró a süti és kenheted is rá a mázt.
Krém elkészítés:
- Öntsd össze az összes összetevőt egy tálba és keverd őket, amíg egy szép fényes, homogén mázat nem kapsz. A tejet ajánlatos itt is fokozatosan hozzáadni, hogy ne legyen túl folyós.
Jó étvágyat hozzá! Próbáld nem megenni egy ültő helyedben az egészet.
@porridgenius
Próbáltad már a sütőtököt brownieban? Igazi téli süti, készítésénél az alapanyagok illata az ünnepi hangulatot varázsolja a lakásba.
Ha már kipróbáltad az előző receptünket a kókuszos overnight kását és rákaptál, akkor itt a folytatás!
Ha már kipróbáltad az előző receptünket a kókuszos overnight kását és rákaptál, akkor itt a folytatás!
Dobd fel a napközbeni pillanatokat ezzel a vegán dupla csokis brownie-val!