Jún
12
2024
10:27
Jún
12
2024
10:27
Májastáska
Ripsz-ropsz vendégváró finomság, a rohanós napokra.
Hozzávalók (6 darabhoz):
- 1/2 csomag (60g) VeganChef Live’er fűszeres növényi krém
- 2 ek. VeganChef vegán zsír
- 1 csomag (275g) leveles tészta
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 1,5 ek. szezámmag
Elkészítés:
- Kockázzuk fel a vöröshagymát, és pirítsuk barnára a pecsenyezsíron.
- Vágjuk egyenlő négyzetekre a leveles tésztát, majd csíkozzuk be a képen látható módon.
- Helyezzünk egy evőkanálnyi májast és egy kevés sült hagymát a tészta sarkára.
- Elsőként hajtsuk rá a másik sarkot, és egy villa segítségével nyomkodjuk le a széleit, majd hajtsuk rá a tésztacsíkokat felváltva egyszer az egyik, egyszer a másik oldalról.
- Helyezzük a megöltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük meg olívaolajjal, és szórjuk meg szezámmaggal.
- Süssük 160 fokon 25-30 percig.
@_veganflora_