Ápr
05
2024
09:34
Ápr
05
2024
09:34
Málnás tekercs
Ez a mennyei finomság nemcsak ízletes, de 100%-ig vegán, laktózmentes, tejmentes és tejfehérjementes is!
Hozzávalók:
- 2 csésze (240g) Naturmind durumliszt
- 1/4 csésze (60ml) Biorganik rizsszirup
- 1/3 csésze (80ml) Alsan-bio margarin
- 1/2 csésze (120ml) Soon rizsital
- 12 gramm friss élesztő
- 1 tk. vaníliacukor
- egy csipet só
- 6-7 ek. málnalekvár
a krémhez:
- 1/2 doboz VeganChef Mascarpone
- 1 tk. málnalekvár
- 1 tk. vaníliacukor
- 3-4 ek. Biorganik rizsszirup
- 1/2 bio citrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
- Futtassuk fel az élesztőt a langyos növényi tejben.
- Keverjük össze a lisztet a vaníliacukorral és a sóval egy nagy tálban.
- Adjuk hozzá az élesztős növényi tejet, az olvasztott margarint és a rizsszirupot, majd gyúrjuk össze alaposan.
- Konyharuhával letakarva tegyük félre egy órára kelni.
- Lisztezett felületen gyűjtsük ki a tésztát, majd kenjük meg málnalekvárral, és tekerjük fel.
- Egy madzag segítségével vágjunk belőle egyenlő méretű tekercseket, és helyezzük a sütőtálba.
- Letakarva kelesszük további fél órán át, majd kenjük le a tetejét növényi tejjel, és süssük 180 fokon 25-30 percig. (Ha gyorsan pirul a teteje sütés közben, takarjuk le alufóliával.)
- Keverjük a mascarponéhoz a lekvárt, a vaníliacukrot, a rizsszirupot és a citrom héját, illetve levét, majd kenjük meg vele a csigákat, miután kihűltek.
@_veganflora_
Okt
24
Egy ellenállhatatlan vegán áfonyás sajttorta, melyel tuti nyerő leszel, bárkinek is készíted!
Márc
20
Mivel a fánk finom, a répatorta finom, így jött létre ez a szuper finom csoda!