Nov
17
2023
09:34
Nov
17
2023
09:34
Szilvás muffin
Képzeld el ahogy haza érsz az őszi csípős hideg után és a házba belépve megérzed ennek az igazán fűszeresen meleg muffinak az illatát.
Hozzávalók (4 adagoz):
- 2/3 csésze (60g) Biorganik zabpehely
- 1,5 csésze (180g) Naturmind durumliszt
- 1,5 tk. Bioreal sütőpor
- 1 csipet Naturmind himalaya só
- 1/4 csésze (60ml) Biorganik juharszirup
- 1/3 csésze (80ml) Alsan-bio vegán margarin
- 1/2 csésze (120ml) növényi tej
- 4-6 db kék szilva
- 1 tk. fahéj
- 1/2 tk. szerecsendió
Elkészítés:
- Keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport, a sót, a fehéjat és a szerecsendiót egy nagy tálban.
- Adjuk hozzá az olvasztott margarint, a növényi tejet és a juharszirupot.
- Daraboljuk fel a szilvát, és keverjük a masszához.
- Béleljük ki papírral a muffin sütőformát, kanalazzuk bele a tésztát, majd szórjuk meg a tetejét egy kevés zabpehellyel.
- Süssük 180 fokon 22-25 percig.
@_veganflora_
Szept
08
Ez az elronthatatlan mogyoróvajas-csokis muffin a legjobb módja a kókusz- és a földimandulaliszt konbinációjának!
Márc
01
Egy ütős kása recept fehérjével megturbózva, nem csak sportolóknak! Vegán összetevőkből, hogy jól induljon a nap!
Dec
26
Egy kenyér, ami egyben desszert is? Igen, ez az áfonyás citromkenyér. Van ezzel bárkinek problémája? Szerintünk sincs. ;)