Márc
28
2024
09:34
Márc
28
2024
09:34
Vegán “tojáskrémes” burgonya
Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy ... krumpli. ;)
Hozzávalók (16 darabhoz):
- 3 ek. VeganChef veganéz
- 1 ek. BiOrganik sörélesztőpehely
- 1/2 csomag Lunter natúr tofu
- 1 tk. Naturmind himalája kristálysó
- 1 tk. dijoni mustár
- 8 db kis tepsis sárgaburgonya
- 1 ek. szárított metélőhagyma
- 1 kk. füstölt paprika
- 1 kk. kurkuma
- 1 kk. bors
- 1 ek. olívaolaj
Elkészítés:
- Tisztítsuk meg, majd vágjuk félbe a burgonyákat.
- Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, illetve sózzuk, majd süssük aranybarnára 20-25 perc alatt 180 fokon.
- A krémhez helyezzük az aprítóba a morzsolt tofut, adjuk hozzá a veganézt, a mustárt, a sörélesztőpelyhet és a fűszereket, majd turmixoljuk le.
- Töltsük a krémet egy habzsákba, és körkörösen nyomjuk ki a burgonyák szélesebb felére.
- Végül tálalás előtt szórjuk meg a tetejét metélőhagymával.
@_veganflora_