Nov
14
2024
09:39
Nov
14
2024
09:39
Almás karamellás kölespuding
Krémes, fűszeres és teljesen gluténmentes
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 1 tk.Naturmind himalaya fekete só
- 1/3 csésze (60g) Biorganik köles
- 4-5 db Naturmind datolya
- 1 csésze (240ml) víz
- 1 csésze (240ml) Sojade bio szójaital
- 1/2 tk vaníliacukor
Az almás réteghez
- 1 db nagyobb alma
- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
A vegán karamell szószhoz:
- 2,5 ek. ACC kókuszkrém
- 5-6 ek. kristálycukor
- egy csipet só
Elkészítés:
- Mossuk át, majd pirítsuk meg a kölest egy serpenyőben, hogy elvegyük a kesernyés ízét.
- Közben helyezzük a datolyát az aprítóba, öntsünk hozzá kb. 1/4 csésze növényi tejet, és turmixoljuk le.
- Helyezzük a darálóba a pirított kölest, és őröljük porrá.
- Forraljunk vizet egy lábasban, majd adjuk hozzá az őrölt kölest, a vaníliacukrot, és datolya pasztát ízlés szerint.
- Kevergessük, amíg besűrűsödik, majd adjuk hozzá a maradék növényi tejet és főzzük további 3 percig.
- Egy serpenyőben hevítsük a cukrot, amíg barna szirupot nem kapunk, majd keverjük el benne a sűrített kókusztejet és adjunk hozzá egy csipet sót.
- Hámozzuk meg, majd kockázzuk fel az almát, és hintsük meg mézeskalács fűszerkeverékkel.
- Öntsük ki a karamell szószt egy pohárba, hogy egy kevés maradjon a serpenyő alján, és süssük meg benne az almakockákat kb. 5 perc alatt.
- Rétegezzük poharakba a köles pudingot, a karamell szószt és az almát, végül pedig szúrjunk bele egész fahéjat.
@_veganflora_
Febr
29
Kására fel! Egy újabb rendhagyó finomsággal készültünk a számodra.
Vegán krémtúró utánzat, amit akár palacsinta töltetléknek is használhatsz!