Aug
03
2024
10:27
Aug
03
2024
10:27
Banánkenyér
A hajdinaliszt gazdag rostokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban.
Hozzávalók
- 1 csésze (120g) Biorganik hajdinaliszt
- 1 csésze (120g) Naturmind zabpehelyliszt
- 1/3 csésze (30g) Naturmind gluténmentes zabpehely
- 1 tk. Biorganik útifűmaghéj
- 5-6 ek. Biorganik juharszirup
- 1,5 tk. Bioreal sütőpor
- 1,5 tk. fahéj
- 1,5 tk. vaníliacukor, vagy Vaníliarúd
- 3 db érett banán
- 1/2 csésze (120ml) növényi tej
- 1/3 csésze (80ml) kókuszolaj
- 1 tábla vegán étcsokoládé
Elkészítés:
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban.
- Egy villa segítségével nyomkodjuk szét a banánokat, majd adjuk a lisztes keverékhez.
- Öntsük hozzá az olvasztott kókuszolajat, a növényi tejet és a juharszirupot is, majd keverjük össze alaposan.
- Végül daraboljuk fel az étcsokoládét, és keverjük a masszához.
- Béleljünk ki egy kenyérsütő formát sütőpapírral, majd oszlassuk el benne a tésztát.
- A tetejét szórjuk meg egy kevés zabpehellyel.
- Előmelegített sütőben süssük 180 fokon kb. 50-55 percig.
@_veganflora_
Dec
26
Egy kenyér, ami egyben desszert is? Igen, ez az áfonyás citromkenyér. Van ezzel bárkinek problémája? Szerintünk sincs. ;)