Júl
14
2024
10:27
Júl
14
2024
10:27
Csicseriborsó falafel
Tökéletes Falafel Pitában - A Nyári Lakomák Kihagyhatatlan Fogása!
Hozzávalók (2 darabhoz)
a falafelhez:
- 1 csésze (170g) Biorganik csicseriborsó
- 1,5 ek. Sesali tahini szósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 ek. BiOrganik Bio citromlé
- 1,5 tk. római kömény
- 1/2 tk. cayenne bors
- só, bors ízlés szerint
- 2,5 ek. BiOrganik Bio csicseriborsóliszt
a pitához:
- 1 3/4 csésze (250g) búzaliszt
- 3/4 csésze (180ml) víz
- 3g friss élesztő
- egy csipet Naturmind nádcukor
- 1,5 ek, olívaolaj
- só ízlés szerint
az öntethez és a salátához:
- 3 ek. VeganChef vegaföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1/3 kígyóuborka
- 1/2 fej lilahagyma
- egy kis csokor petrezselyem
- 1,5 ek. citromlé
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Áztassuk be a csicseriborsót legalább 12 órára.
- Futtassuk fel az élesztőt a cukros, langyos vízben.
- Keverjük össze a lisztet, a sót és az olívaolajat egy nagy tálban, majd öntsük hozzá az élesztős vizet, és gyúrjuk össze.
- Takarjuk le egy konyharuhával, és tegyük félre egy órára kelni.
- Helyezzük a leszűrt csicseriborsót a turmixgépbe vagy aprítóba, adjuk hozzá a tahini szószt, a citromlevet, a fokhagymát és a fűszereket, majd turmixoljuk le.
- Kanalazzuk ki a masszát egy nagy tálba, adjuk hozzá a csicseriborsólisztet, majd formáljunk belőle kis golyókat.
- Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, és süssük ki a falafelt folyamatosan forgatva.
- Ha a tészta megkelt, vágjuk 4 részre, formáljunk belőle golyókat, és nyújtsuk ki őket lisztezett felületen fél cm vastagságúra. Hagyjuk pihenni legalább 15 percig.
- Közben aprítsuk fel a zöldségeket a salátához, majd adjuk hozzá a citromlevet, illetve sózzuk, borsozzuk.
- Kanalazzuk ki a vegafölt egy kis tálba, és keverjük hozzá a zúzott fokhagymát.
- Süssük ki a pitákat serpenyőben egy kevés olívaolajon, mindkét oldalukon körülbelül 3-3 percig.
- Helyezzük a pita közepére a salátát, az öntetet és a falafelt, majd hajtsuk fel mindkét oldalon tölcsérszerűen.
- Csomagoljuk az alsó részét sütőpapírba, majd kössük át egy madzaggal.
@_veganflora_
Júl
14
Egy kis indai ízvilággal kedveskedünk Nektek. Kedvencünk ismét főszerepben: a csicseriborsó!
Dec
03
Az ízélmény olyan gazdag és mély, hogy nem hiányzik a hús sem belőle.
Ápr
13
A kókuszos-csicseri curry nemcsak finom, de egészséges is!
Márc
22
A palacsinta nem csak desszertre, hanem főfogásnak is kiváló. Vegánként sem maradsz ki a jóból, mert most megmutatjuk, hogyan készíthetsz növényi alapú hortobágyi palacsintát!