Currys karfiol hummusszal
Ejtsd magad a keleti ízek fogságába. Majd a Dzsin segít kiszabadulni. Ő is vegán! ;)
Hozzávalók (2 adagoz):
a hummuszhoz:
- 1 és 1/4 csésze (200g) Biorganik csicseriborsó
- 1 tk. Naturmind fekete szezámmag
- 4 ek. Sesali tahini szósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. citromlé
- 1/4 csésze (60ml) olívaolaj
- 1/4 csésze (60ml) víz
- Himalaya só, bors ízlés szerint
- firss petezselyem
a karfiolhoz:
- 1 kis fej karfiol
- 3 ek. olívaolaj
- 1 ek. citromlé
- 1/2 tk. curry fűszerkeverék
- 1 tk. petrezselyem
- 1/2 tk. római kömény
- Himalaya só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Mossuk meg, majd áztassuk be a csicseriborsót 10-12 órára.
- Forraljunk sós vizet egy lábasban, és főzzük puhára.
- Közben daraboljuk fel a megtisztított karfiolt, és helyezzük a tepsibe.
- Locsoljuk meg olívaolajjal, fűszerezzük, majd süssük ropogósra 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt.
- Helyezzük az aprítógébe a főtt csicseriborsót, a fokhagymát, a fűszereket, majd öntsük bele a citromlevet, a vizet, az olívaolajat, és turmixoljuk le.
- Oszlassuk el a hummuszt a tányéron, majd öntsük rá a rahini szószt és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
- Helyezzük a tányér közepére a sült karfiolt, végül pedig szórjuk meg friss petrezselyemmel és fekete szezámmaggal.
@_veganflora_
Fáradékonyság over! Igazi vas és kálciumbomba a javából!
A céklát nem kell bemutatni magas vastartalma miatt, viszont azt tudtad hogy a fekete szezámmagban a kálcium mellett több fehérje is van mint a fehér szezámmagban?
Ez a quinoa taco annyira gazdag ízekben, színekben és tápanyagokban, hogy órákig tudnánk róla mesélni! Azért is imádjuk ezt a receptet, mert megmutatja a quinoa nem annyira ismert arcát, vagyis azt, hogy nem csak köretként fogyasztható.
Megérkezett a háinypótló, egyedülálló VeganChef Tzatziki krém, amellyel most már tökéletes vegan gyrost alkothatsz!
A vegánok nagy kedvence a Buddha tál. Nem is csoda, mert minden megvan benne, ami kell, ráadásul ezzel a thai mogyorószósszal annyira finom, hogy talán a tál sem fog utána megmaradni.