Júl
07
2024
10:27
Júl
07
2024
10:27
Epres képviselőfánk
Az igazi nyári csemege!
Hozzávalók (9 darabhoz):
- 1/2 csésze (65g) BiOrganik barnarizsliszt
- 1/2 csésze (60g) Naturmind durumliszt
- 1 ek. Biorganik útifűmaghéj
- 4 ek. Biorganik juharszirup
- 1/4 csésze (60ml) kókuszolaj
- 1/2 csésze (120ml) növényi tej
- 1/3 csésze (80ml) víz
- 1,5 tk. Bioreal sütőpor
- 1 csipet só.
- 1 ek. porcukor
- 4 ek. eperlekvár
A töltelékhez:
- 200 ml vegán habtejszín
- 1 ek. vaníliacukor
- 1 tasak (10g) habfixáló
Elkészítés:
- Áztassuk be a vízbe az útifűmaghéjat.
- Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket.
- Forraljuk fel a növényi tejet a kókuszolajjal és sóval egy lábasban, majd adjuk hozzá a liszteket, és kevergessük néhány percig.
- Hagyjuk kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a beáztatott útifűmaghéjat, juharszirupot, illetve sütőport, és dolgozzuk simára botmixer segítségével.
- Kanalazzuk a tésztát habzsákba, és nyomjuk papírral bélelt muffin formákba.
- Süssük 180 fokon 40 percig.
- Robotgép segítségével verjük fel a növényi tejszínt, közben hozzáadva a habfixálót és a vaníliacukrot.
- Ha a fánkok kisültek, vágjuk ketté őket, kenjük meg eperlekvárral, majd egy habzsák segítségével nyomjunk rájuk tejszínhabot.
- Végül helyezzük vissza a tetejüket, és szórjuk meg porcukorral.
@_veganflora_
Indul az eper szezon! Természetesen a kásádat is turbózhatod vele!