Okt
16
2024
09:39
Okt
16
2024
09:39
Halloweeni muffin
Szellemesen finom.
Hozzávalók (12 darabhoz)
A muffinhoz
- 1 csésze (120g) Biorganik gluténmentes hajdinaliszt
- 1 csésze (90g) Naturmind zabpehelyliszt
- 1/4 csésze (60ml) BiOrganik juharszirup
- 1/3 csésze (80ml) olvasztott Alsan-bio margarin
- 1/2 csésze (120 ml) növényi tej
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1,5 tk. Bioreal bio sütőpor
- 1 tábla (100g) étcsokoládé
A tetejére
- 1 doboz (200ml) vegán habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 50g Alsan-bio margarin
- 2 ek. porcukor
- 1/4 tábla (25g) étcsokoládé
Elkészítés:
- Keverjük össze a liszteket, sütőport és kakaóport egy nagy tálban.
- Olvasszuk fel az étcsokoládét a margarinnal, majd adjuk a lisztes keverékhez.
- Adjuk hozzá a növényi tejet és a juharszirupot, majd keverjük össze alaposan.
- Kanalazzuk a tésztát muffin formákba és süssük 180 fokon 25 percig.
- Helyezzünk egy sütőpapírt vagy alufóliát egy tányérra, majd olvasszunk fel 25g étcsokoládét, és egy habzsák vagy zacskó segítségével készítsünk csoki cseppeket.
- Hagyjuk a hűtőben dermedni néhány percig.
- Öntsük a lehűtött vegán habtejszínt egy nagy tálba, adjuk hozzá a habfixálót és verjük fel egy habverő segítségével.
- Keverjük a porcukrot, illetve vaníliacukrot a margarinhoz, majd adjuk a felvert habhoz.
- Töltsük a krémet habzsákba, és nyomjuk a kihűlt muffinokra.
- Végül helyezzük el rajtuk a csoki cseppeket úgy, hogy szellem arcokat kapjunk.
@_veganflora_
Szept
08
Ez az elronthatatlan mogyoróvajas-csokis muffin a legjobb módja a kókusz- és a földimandulaliszt konbinációjának!
Nov
17
Képzeld el ahogy haza érsz az őszi csípős hideg után és a házba belépve megérzed ennek az igazán fűszeresen meleg muffinak az illatát.