"Keksz tészta"
Vegán keksz tészta avagy cookie dough
Kétféle ember létezik: aki kinyalja a sütés során az összes tálat (még akkor is ha tartalmuk elfogyasztása nyersen nem mindig ajánlott), és aki bedobja a tálakat a mosdókagylóba, és hagyja, hogy a lefolyóban eltűnjön az a sok értékes falat. (Ebből a leírásól talán egyértelművé vált, hogy én az előbbiek táborába tartozom :D )
Bármelyik csoport tagja is legyél, ez a recept neked készült! Újra átélheted a sütés közben hátramaradt nyers tészta csodálatos ízét, de mégsem kell reszkíroznod egészségedet, ha eddig ez tartott vissza. ;)
Ezt a receptet főleg csicseriborsóval láttam elkészíteni, ami egy fantasztikus alapanyag, de sajnos nem mindenkinek a pocakja tudja könnyedén megemészteni. Ez a verzió, az érzékenyebb pocakú, puffadásra nem vágyók foodieknak készült (foodie jelentése - szeret enni, szereti az ételeket). És a magas fehérjetartalommal sem kell kompromisszumot kötnünk, mert ez a recept bőven tartalmaz, növényi alapú, könnyen emészthető fehérjét.
Na de lássunk is hozzá!
Hozzávalók:
- 5 ek BiOrganik zab
- 1 csipet só
- 2 ek Naturmind földimogyoróvaj-por inulinnal (néhány ek vízzel kikeverve)
- 1 löttyentésnyi BiOrganik juharszirup
- 1 maréknyi vegán étcsoki csepp vagy feldarabolt csokoládé
- egy kevés Soon bio rizsital
Elkészítés:
- A zabot ledarálod, hogy liszt textúrát kapj.
- Egy tálba átöntöd, majd hozzáadod a többi száraz hozzávalót. Jöhetnek hozzá a csoki darabok és a mogyoróvaj is.
- Fokozatosan, evőkanalanként öntsd a tálba a növényi tejet. Minden adag tej után jól kavard össze. Ezt addig csináld amíg el nem éred a kedvenc keksz tészta állagodat, amit minden sütésnél örömmel kinyalsz a tálból. ;)
- Most jöhet a juharszirup. Annyit adj hozzá, amennyi a te tökéletes édességi szintedet megüti.
Tálald extra csoki darabokkal és egy bögre hideg növényi tejjel.
@porridgenius
Készítsd el ezt a vegán “nyers sütitészta” alapot, amit lelkifurdalás nélkül majszolhatsz.