Aug
15
2024
10:27
Aug
15
2024
10:27
Koreai zöldségpalacsinta
Ez a finomság tele van friss, ízletes zöldségekkel, így nemcsak tápláló, rendkívül ízletes is.
Hozzávalók a palacsintához (10-12 darabhoz)
- 1 csésze (120g) BiOrganik barnarizsliszt
- 1 ek. BiOrganik kukoricakeményítő
- 1 db kisebb sárgarépa
- 1/2 db cukkini
- 1/4 fej kisebb káposzta
- 1 db burgonya
- 2 db újhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk. chili pehely
- 1/3 csésze (80ml) víz
- só, bors ízlés szerint
- 3 ek. olívaolaj
Hozzávalók a szószhoz
- 3 ek. BiOorganik tamari szójaszósz
- 1 ek. BiOrganik juharszirup
- 1 ek. szezámmag
- 1 tk. rizsecet
- egy csipet chili pehely
Elkészítés:
- Vágjuk a zöldségeket egyenlő csíkokra.
- Adjuk a liszthez a kukoricakeményítőt és a fűszereket, majd öntsük hozzá a vizet, és keverjük össze alaposan.
- A kapott masszát keverjük össze a zöldségekkel.
- Hevítsünk egy kevés olívaolajat egy serpenyőben, és süssük ki rajta a palacsintákat mindkét oldalukon 5-6 percig.
- A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük egy kis tányérba, és tálaljuk a palacsinta mellé.
@_veganflora_