Szept
06
2024
09:33
Szept
06
2024
09:33
Mascarpone panna cotta
Készítsd el ezt a könnyed vegán mascarpone panna cottát!
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 1,5 doboz VeganChef vegán mascarpone
- 1,5 ek. BiOrganik kukoricakeményítő
- 5 ek. BiOrganik juharszirup
- 1 csésze (250ml) növényi tej
- 1 ek. vaníliacukor, vagy Vaníliarúd
- 1 csésze erdei gyümölcs2 tk. agar-agar por
Elkészítés:
- Keverjük össze egy lábasban a vegán mascarponét a növényi tejjel.
- Adjuk hozzá a juharszirupot és a vaníliacukrot, majd tegyük fel főni.
- Egy kevés növényi tejben keverjük el a kukoricakeményítőt, illetve 1 tk. agar-agar port, és adjuk a mascarponés krémhez.
- Alacsony fokozaton főzve kevergessük, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a főzőlapról, és hagyjuk hűlni.
- Néhány szem kivételével turmixoljuk le az erdei gyümölcsöt, és öntsük egy lábasba.
- Keverjük hozzá az agar-agar port, és főzzük néhány percig, majd szintén tegyük félre hűlni.
- Öntsük ki poharakba a mascarponés krémet, majd helyezzük a hűtőbe egy fél órára dermedni.
- Végül kanalazzuk a tetejére a zselét, és díszítsük a maradék gyümölccsel.
- Fogyasztás előtt hagyjuk néhány órára a hűtőben.
@_veganflora_