Mézéskalács ízű banános sült kása
Mikulás reggelére valami különleges? Ho-ho-ho!
Olyan szép, hogy a sütés-főzés világában nincsenek szabályok, nincsenek kőbe vésett definíciók. Például ezt a receptemet is hívhatnánk akár mini mézeskalácsos banán kenyérnek. Aminek az alapja gyakorlatilag egy krémes zabkása. Ha nem a sütőben, hanem egy lábosban készítettem volna el, akkor egy egészen más textúrájú, de ugyanolyan isteni reggelit kapok. De most nem az volt a cél.
Amióta kissé elrugaszkodtam a zabkása komfort zónájából egészen új, felejthetetlen kulináris élményekkel gazdagodtam. Persze senki és semmi nem válthatja le a zabkását az első helyről! Báááár ez a recept egy elég erős vetélytárs! Melegséget és ünnepi hangulatot csempészett a hideg, szürke téli reggelbe. Ez a tökéletes reggeli, ami mellett az ember elkezdheti tervezgetni, hogy kinek milyen karácsonyi ajándékot fog adni.
Én egész évben gyűjtögetem az ajándék ötleteket a szeretteimnek. Amikor pedig eljön az idő akkor csak előhúzom a noteszemet és stresszmentesen, időben el tudom intézni az ajándékokat. Plusz tipp, hogy ilyenkor szoktak a nagy leárazások is lenni, így csak a hasznos dolgok kerülnek megvételre.
Na de eleget beszéltem, ti meg éhesek vagytok. Ugorjunk neki a sütésnek!
Hozzávalók:
- 25 g BiOrganik zabpehely
- 25 g Naturmind mandula liszt
- 1 érett banán
- ~120 ml rizstej
- 1 tk sütőpor
- mézeskalács fűszer
- fahéj
- egy csipet só
Elkészítés:
- Egy sütőálló tálban nyomkodd pépesre a banánt.
- Add hozzá az összes száraz hozzávalót. A fűszerekből csak úgy érzésre tettem bele, körülbelül fél tk a mézeskalács fűszer keverékből és a fahéjból is.
- Majd öntsd a tálba kisebb adagokban a tejet. Addig kavard amíg egy homogén állagot nem kapsz. Ha meg akarod bolondítani a receptet akkor nyomj egy darab csokit a tészta közepébe
- Süsd 180C fokon körülbelül 25 percig, amíg meg nem pirul kicsit a süti karimája.
Feltétek:
Ismertek már, tudtátok, hogy feltétek nélkül nincs reggeli. A karácsonyhoz közeledvén megszórtam egy kis cukor dísszel, valamint (miután lefotóztam és levideóztam a végeredményt) dióval, kendermaggal, mogyoróvajjal és joghurttal tálaltam. Jó étvágyat hozzá
@_veganflora_
Egy klasszikus karácsonyi receptet ajánlunk Nektek, gluténmentes verzióban. A karácsonyfára is akaszthatjátok díszként, de a sütisdobozt is megtömhetitek vele.