Ápr
19
2024
09:34
Ápr
19
2024
09:34
Mogyoróvajas-csokis keksz
Csak keverd össze az hozzévalükat és már mehet is a keksz a sütőbe!
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 1/4 csésze (g) Naturmind mogyoróvaj-por
- 1 csésze Naturmind durumliszt
- 1/2 csésze Biorganik zabpehely
- 1/4 csésze (60ml) Biorganik juharszirup
- 1/4 csésze (60ml) kókuszolaj
- 1/4 csésze (60ml) növényi tej
- 1 tk. Bioreal sütőpor
- 1 tk. vaníliacukor
- egy csipet só
A töltelékhez:
- 1/2 tábla étcsokoládé
- 1/4 csésze (60ml) kókuszolaj
Elkészítés:
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a juharszirupot, az olvasztott kókuszolajat és a növényi tejet.
- Gyúrjuk össze a tésztát alaposan, majd formáljunk belőle kis golyókat.
- Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kissé lapítsuk szét a tenyerünkkel.
- Süssük 180 fokon 8-10 percig, majd óvatosan nyomjunk be őket középen.
- Olvasszuk fel az étcsokit a kókuszolajjal, majd kanalazzuk a sütemények közepébe.
- Hagyjuk állni legalább 2 órán át, amíg a töltelék megdermed.
@_veganflora_