Ápr
25
2024
10:34
Ápr
25
2024
10:34
Pekándiós aszaltmeggyes zabkeksz
Hozzávalók:
- 1 érett banán
- 50 g BiOrganik gluténmentes zabkása
- 50 g Naturmind mandulaliszt
- 60 g mogyoróvaj
- 1 tk fahéj
- 1 marék tört pekándió
- 1 csipet só
- 1 kis marék aszalt meggy
Elkészítés:
- A banánt nyomkodjuk össze, majd adjuk hozzá a mogyoróvajat és keverjük jól el őket.
- Jöhetnek a száraz hozzávalók: a liszt, a zab és a fűszerek és azokat is keverjük el homogénre.
- Utolsóként érkeznek a dió és meggy darabok, amiket szintén belehajtogatunk a tésztába.
- A tésztát 4 adagra szedjük szét, amiből lapos korongokat formálunk egy sütőpapíron. 180 fokra előmelegített sütőben a kekszeket kisütjük, amíg aranybarnák nem lesznek.
Fogyaszthatjátok joghurttal és gyümölccsel reggelire, vagy desszertként is.
Jó étvágyat hozzá!
@porridgenius
Ez a finom csemege nemcsak gluténmentes, de tökéletes választás reggelire, uzsonnára!