Máj
24
2024
10:27
Máj
24
2024
10:27
Pörkölt nokedlivel
Szeretnél valami igazán finomat főzni ebédre vagy vacsorára?
Hozzávalók (2 adaghoz):
a "húshoz":
- 1 csésze (120g) Naturmind búzasikér
- 2 ek. Biorganik tamari szójaszósz
- 1 csomag (180g) füstölt tofu
- 1/3 csésze (80ml) víz
- 2 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. majoránna
- só, bors ízlés szerint
a pörkölthöz:
- 1,5 ek. VeganChef vegán zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb paradicsom
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 ek. fűszerpaprika
- 1 tk. majoránna
- 1/2 tk. borsikafű
- 1 csésze (240ml) víz
a nokedlihez:
- 1,5 csésze (180g) búzaliszt
- 1/2 tk. só
- 1 kk. kurkuma
- 1/2 csésze (120ml) víz
Elkészítés:
- Helyezzük az aprítóba a morzsolt tofut, fokhagymát, illetve fűszereket.
- Öntsük fel vízzel, majd adjuk hozzá az olajat, illetve a szójaszószt és turmixoljuk le.
- Öntsük ki egy tálba, keverjük hozzá búzasikért, és gyúrjuk össze.
- Forraljunk vizet egy nagy lábasban.
- Válasszuk ketté a masszát, tekerjük alufóliába, majd helyezzük a vízbe főni 35-40 percre.
- Ha megfőtt, csomagoljuk ki, és kockázzuk fel.
- Pirítsuk meg a hagymákat a vegán zsíron egy serpenyőben.
- Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, paprikát, majd a fűszereket, és pirítsuk további 10 percig.
- Öntsük fel vízzel, majd adjuk hozzá a vegán húst, és óvatosan kevergetve főzzük néhány percig, amíg pörkölt állagú nem lesz.
- A nokedlihez öntsük a lisztet egy tálba, keverjük hozzá a sót és a kurkumát, majd adjuk hozzá a vizet.
- Gyúrjuk össze alaposan, majd szaggassuk forrásban lévő, enyhén sós vízbe, és főzzük 10-12 percig.
- Végül tálaljuk a pörkölttel a nokedlivel, vegaföllel és friss petrezselyemmel.
@_veganflora_