Máj
16
2024
10:27
Máj
16
2024
10:27
Spenótos sajtkrémes lasagna tekercs
Mennyei vegan lasagne tekercsek spenótos “sajtkrémmel”!
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 1 csomag Vegan Camp tömlős sajt
- 1/2 csomag VeganChef vegán tömb
- 2 ek. olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 db koktélparadicsom
- 1 doboz (500ml) dennree paradicsompüré
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk. oregánó
- 1 tk. bazsalikom
- 8 db lasagne lap
- egy nagy marék friss bébispenót
Elkészítés:
- Tegyük fel a lasagne lapokat főni enyhén sós vízben.
- Pirítsuk meg a felkockázott vörös- és fokhagymát olívaolajon, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a fűszereket.
- Öntsük fel paradicsomlével, majd főzzük néhány percig.
- Ha a lasagne lapok megfőttek, helyezzük őket egy tányérra, és kenjük meg őket tömlős sajttal.
- Helyezzük rájuk a spenót leveleket, majd tekerjük fel őket.
- Öntsük a paradicsomos szószt egy jénai tálba vagy hőálló kerámia edénybe, majd helyezzük rá sorban a lasagne tekercseket.
- Végül szórjuk meg alaposan reszelt sajttal, és süssük 180 fokon 30 percig.
@_veganflora_
Okt
24
Egy ellenállhatatlan vegán áfonyás sajttorta, melyel tuti nyerő leszel, bárkinek is készíted!