Sütőtökös Spekulatius sült kása
A tökéletes őszi kényeztetés!
Egyesülés a zabbal ismét! Akik figyelemmel kísérnek az Instagramon is, tudják, hogy az utóbbi hónapokban kerültem a zabot. Rá kellett eszmélnem, hogy az IBS (irritábilis bél szindróma) tüneteimre negatív hatással van az a mennyiség, amit reggelente a kásáimmal vittem be. Big R.I.P., tudom. Egy ideig azon is gondolkodtam, hogy így mi lesz a “porridgenius image”-emmel. Bár nagyon hiányzott a zab az életemből, izgalmas volt új reggelikkel kísérletezni és sok dolgot tanultam meg a testemről is ez idő alatt.
Ezzel az új tudással, elkezdtem ismét zabot használni receptjeimhez: kisebb mennyiségben és a nagyszemű helyett az aprószemű változatot használva, ami könnyebben emészthető a szervezetnek. (Tipp: Ezért használtam itt a zab mellett mandulalisztet 3:2 arányban. Főtt kásáknál általában köles vagy rizs pehellyel egészítem ki.)
Ez a recept sok más szempontból is teret engedett a kísérletezésnek: életemben először most próbáltam ki a spekulatius krémet, amit Bécsből hoztam haza és a szokásos banán helyett sütőtökkel ízesítettem és édesítettem a kását. Nem tudom elmondani, hogy ez milyen csodálatos kombináció volt. Inkább készítsük el együtt!
Hozzávalók:
- ~130 g sütőtök (2 nagyobb szelet)
- 30 g BiOrganik zabpehely
- 20 g Naturmind mandulaliszt
- 1/2 tk Bioreal bio sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 120 ml növényi tej
- 1 tk spekulatius krém
Elkészítés:
- A sütőtököt nyomkodjuk össze egy sütőálló kis tálban.
- Adjuk hozzá az összes száraz hozzávalót, majd adagoljuk hozzá a tejet is. Közben keverjük homogénre a kását.
- Egy tk spekulatius krémet helyezzünk a közepére és fedjük be a zabkásával.
- Süssük 25 percig 180 fokon előmelegített sütőben. 25 perc után a teteje szépen meg fog pirulni, de belül krémes zabkását kapunk.
Feltétek:
kendermag, napraforgómag, kókusz chips, keksz formával kivágott alma csillag
(A képek elkészítése után pedig raktam rá egy kis földimogyorót és joghurtot is, hogy a fehérje tartalmát megnöveljem.)
Jó étvágyat!
@_veganflora_
Krémes zabkását próbáltad már? Ha még nem, akkor ezzel a kókuszos recepttel biztos rá fogsz kapni!
Kására fel! Egy újabb rendhagyó finomsággal készültünk a számodra.
Rizskása almás pite ízben, hogy jól induljon a napod!