Dec
06
2023
09:34
Dec
06
2023
09:34
Töltött káposzta
Az ízélmény olyan gazdag és mély, hogy nem hiányzik a hús sem belőle.
Hozzávalók (4 adagoz):
a töltelékhez:
- 3/4 csésze (60g) VeganChef texturált borsófehérje-granulátum
- 1/2 csésze (110g) BiOrganik Jázminrizs
- 1 ek. olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 kisebb padlizsán
- 1/2 tk. füstöltpaprika
- só, bors ízlés szerint
a káposztához:
- 800g savanyított aprókáposzta
- 6-8 db savanyított káposztalevél
- 1/2 tk. őrölt kömény
- 1,5 tk füstölt paprika
- só, bors ízlés szerint
- 3 babérlevél
- 1,5-2 dl víz
Elkészítés:
- Mossuk meg a rizst, majd tegyük fel főni sós vízben.
- Helyezzük egy kis tálba a borsófehérje granulátumot, és öntsük fel kb. 1 csésze vízzel.
- Közben kockázzuk fel a hagymákat és a padlizsánt, majd prítsuk meg őket olívaolajon egy serpenyőben.
- Fűszerezzük sóval, borssal és füstölt paprikával, majd adjuk hozzá a borsófehérjét és végül a főtt rizst.
- Ha az apró káposzta túl savanyú, mossuk át egy kevés vízzel, majd oszlassuk el a nagy részét lábas alján.
- Kanalazzuk a káposztalevelekbe a tölteléket, tekerjük fel, és helyezzük őket szorosan egymás mellé a lábasba.
- Helyezzük a tetejére a maradék aprókáposztát, majd a babérleveleket.
- Keverjük el kb 1 liter vízben a fűszereket, majd öntsük a lábasba. Ha nem lepi el teljesen a káposztát, adjunk még hozzá vizet.
- Fedővel lefedve főzzük körülbelül 1 óráig, majd tálaljuk friss kenyérrel és vegföllel.
@_veganflora_
Júl
16
Ha utazol vagy kirándulsz, mindig jó, ha van nálad valami egyszerű, de nagyszerű harapnivaló. Különösen igaz ez akkor, ha nem vagy biztos benne, hogy út közben vagy a célállomáson be tudsz szerezni vegán élelmiszereket. Úgy gondoljuk, jobb előre készülni, mint utólag bánkódni, ezért ajánljuk figyelmedbe a következő receptet, ami biztosan nem fog csalódást okozni. ????????????
Márc
05
Igazi ízkavalkád!
Már megint egy olyan receptet hoztunk nektek, amiről eddig biztosan nem is álmodtatok. Vagy mégis? Ki az, aki álmodott már vegán baconről? És ki szereti a jalapeno paprikát?