Sütőben sült cukormentes farsangi fánk
Hello tavasz! A farsangi szezonban mi mást is adhatnánk hétvégére, mint egy jó kis farsangi fánk receptet!
Hozzávalók (6 db közepes méretű fánkhoz):
• 1 csésze (140 g) Naturmind durumliszt
• 6-8 db Biorganik datolya
• 1/2 csésze (125 ml) Soon rizstej
• 1/4 csésze (60 ml) kókuszolaj
• 1 tk. almaecet
• 1,5 tk. Bioreal sütőpor
• 1 tk. fahéj
• egy csipet só
• 1 marék friss áfonya
a tetejére
• 1/2 tábla cukormentes étcsokoládé
• 1 ek. kókuszolaj
Elkészítés:
-
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
-
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
-
Olvasszuk fel a kókuszolajat.
-
Turmixoljuk le a datolyát a növényi tejjel, majd öntsük a lisztes keverékhez a kókuszolajjal együtt.
-
Vágjuk félbe az áfonyákat és keverjük a masszához.
-
Oszlassuk el egyenletesen a fánksütő tepsiben, és süssük 18-20 percig.
-
Ha kisült, hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan vegyük ki a formából.
-
Olvasszuk fel az étcsokoládét egy evőkanál kókuszolajjal, majd mártsuk bele a fánkok egyik oldalát.
-
Fogyasztás előtt hagyjuk kicsit megszilárdulni.
_veganflora_
Egy ellenállhatatlan vegán áfonyás sajttorta, melyel tuti nyerő leszel, bárkinek is készíted!
Ugyan közel már a tavasz, de a reggelek még elég csípősek snowflake . Melegítsd fel magad ezzel vöröslencse levessel, amely még az edzésedhez is jól jön, kitűnő fehérjeforrás.
Próbáltad már a sütőtököt brownieban? Igazi téli süti, készítésénél az alapanyagok illata az ünnepi hangulatot varázsolja a lakásba.