Mákos-citromos kása
-
45 g BiOrganik Zabpehely
-
1 ek lenmag
-
1 ek mák
-
reszelt citromhéj
-
1/3 banán (vagy preferált édesítőszer)
-
~150-200ml folyadék (fele víz fele növényi tej)
Elkészítés:
-
Daráljuk le a lenmagot és a mákot, trancsírozzuk össze a banánt, majd adjuk őket hozzá a többi hozzávalóhoz (kivéve az áfonyát) egy lábosban. Keverjünk őket jól össze és kezdjük el a kását közepes lángon főzni.
-
Főzzük körülbelül 5 percig (adjunk hozzá extra folyadékot, ha krémesebbé szeretnénk tenni), amíg a preferált textúrát nem kapjuk.
Díszítés:
Tálaljuk a kását friss áfonyával, és kedvenc magvainkkal. Én szezám és napraforgó magokat használtam, valamint az új kedvencemből, az ehető rózsasziromból is került a tálra.
@porridgenius
Egy kenyér, ami egyben desszert is? Igen, ez az áfonyás citromkenyér. Van ezzel bárkinek problémája? Szerintünk sincs. ;)
Egy ütős kása recept fehérjével megturbózva, nem csak sportolóknak! Vegán összetevőkből, hogy jól induljon a nap!
Avagy, amit érdemes átgondolnod róla, ha szeretnél még egészségesebben étkezni.
A citrom mint immunerősítő, most a reggeli kásánkat ízesíti. Ne feledjétek! Csak bio citrom héját használjátok!