Vegán citromos desszert
Szavakba sem tudom foglalni, hogy milyen érzés volt életemben először belekanalazni ebbe a desszertbe. Egy családi összejövetelen kóstoltam meg először és nehéz volt megállni, hogy ötödjére ne kérjek repetát. De igen, 4 adag simán lecsúszott! :D
Miután te is elkészítetted meg fogsz érteni. ;)
Ez a veganizált verzió pepitára ugyanolyan ízű, mint az eredeti és a tejtermékek szerelmeseit is meg fogja téveszteni. De nem is húzom az időt, készítsük el együtt!
-
250 g VeganChef Mascarpone
-
250 g vegán tejföl vagy joghurt
-
1 citrom reszelt héja
-
3 citrom leve
-
80-90 g porcukor vagy por nyírfacukor
-
néhány szál gluténmentes babapiskóta
Elkészítés:
-
-
Egy citrom héját lereszeljük, háromnak a levét kifacsarjuk.
-
Ezeket hozzáöntjük a vegán tejfölhöz vagy joghurthoz.
-
A vegán mascarpone-t kicsit villával összenyomkodjuk, majd apránként hozzáadjuk a citromos mixet.
-
Amikor az egészet homogénre elkevertük, jöhet hozzá a porcukor. (A végeredmény egy erősen citromos ízű desszert lesz, csak annyi cukor kell hozzá, hogy a savanyságát valamennyire kiegyensúlyozza, de ne nyomja el.)
-
Egy nagy tál aljára fektessünk le pár szál babapiskótát. (Ha szellősen helyezzük el őket akkor krémesebb végeredményt kapunk. Ha jó szorosan sorakoztatjuk fel őket, akkor nem áznak el teljesen a citromos lében és a közepük kissé száraz maradhat.) Erre öntsünk egy adag citromos-folyós krémet, ami nagyjából elfedi őket. A babapiskóták fel fognak emelkedni a lé tetejére, ilyenkor nyugodtan nyomkodjuk őket le, hogy valamennyire megszívják magukat.
-
Jöhet a következő sor piskóta és a következő adag lé. Ezt addig folytatjuk, amíg annyi lé marad, hogy az utolsó sor piskótát ellepje.
-
Fedjük le a tálat és hagyjuk a hűtőben pihenni a desszertet egy éjszakára.
-
@porridgenius
A citrom mint immunerősítő, most a reggeli kásánkat ízesíti. Ne feledjétek! Csak bio citrom héját használjátok!
Hatékony lúgosítás a növényi étrend erejével
Ha utazol vagy kirándulsz, mindig jó, ha van nálad valami egyszerű, de nagyszerű harapnivaló. Különösen igaz ez akkor, ha nem vagy biztos benne, hogy út közben vagy a célállomáson be tudsz szerezni vegán élelmiszereket. Úgy gondoljuk, jobb előre készülni, mint utólag bánkódni, ezért ajánljuk figyelmedbe a következő receptet, ami biztosan nem fog csalódást okozni. ????????????
Sok szülő mentőöve volt már a sajtos tészta, mert azt még a legtöbb válogatós gyerek is szereti. Az a tapasztalatunk, ha a VeganChef cheddar ízűtömbbel és szendvicskrémmel készül a mac&cheese, a szülők kénytelenek lesznek hetente legalább egyszer ehhez a mentőövhöz nyúlni, mert a gyerekek hajlamosak követelni ezt a finomságot.
A hetet is szintén egy citromos recepttel zárjuk! BIO citromból sosem elég!