Aranytej rizstejből
Ez a recept úgy jutott eszembe, hogy az elmúlt pár napban igyekeztem lefekvés előtt egy órával már nem munkával foglalkozni, hanem ellazulni és magamat kényeztetni: egy kellemes fürdővel, egy jó könyvvel, és egy bögre forró aranytejjel. A fűszerek tökéletes harmóniát alkotnak az enyhén édes rizstejjel. Ez az ital nemcsak ízvilágában, de tápanyagtartalmát nézve is egy igazi ínyencség. Ásványi anyagok, antioxidánsok és vitaminok tengere.
Hozzávalók:
- 1/2 liter rizstej
- 1 ek juharszirup
- 3 g őrölt fahéj
- 3 g kurkuma
- 1 csipet fissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet egy lábosban és öntsük hozzá a többi hozzávalót. Ezután alacsony lángon, fedő alatt hagyjuk főni a keveréket 10 percig. Egy gyönyörű, aranysárga folyadékot fogunk kapni, amely légmentesen zárható tárolóban egy hétig is eláll a hűtőben. Ajánlott fogyasztás előtt felmelegíteni.
@porridgenius
Hatékony lúgosítás a növényi étrend erejével
Egy gyerekkori kedvenc desszert vegán verizióban, a túrógombóc! Próbáld ki a VeganChef Vegaföllel, nem fogsz csalódni!
Az aranytej egy ayurvedikus ital, melynek jótékony hatása a kurkumának köszönhető.