Zöldségkrémes tészta
Hozzávalók:
- 1,5 ek. VeganChef mascarpone
- 200 g durum szélesmetélt tészta
- 1 db kisebb kápia paprika
- 1 db paradicsom
- 1/2 db kisebb cukkini
- 1/2 db közepes édesburgonya
- 1 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olívaolaj
- 1 tk. oregánó
- 1 tk. bazsalikom
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
-
Hámozzuk meg, majd karikázzuk fel a zöldségeket és a hagymát.
-
Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, adjuk hozzá egészben a fokhagymagerezdeket, majd locsoljuk meg olívaolajjal, illetve sózzuk, borsozzuk.
-
Süssük 180 C fokon kb. 20 percig.
-
Ha a zöldségek megsültek, hagyjuk kicsit kihűlni, majd turmixoljuk le őket.
-
Közben tegyük fel a tésztát főni sós, olívaolajos vízben.
-
Öntsük ki a zöldséges krémet egy serpenyőbe, keverjük hozzá a mascarponét, az oregánót bazsalikomot.
-
Közepes lángon, folyamatos kavargatás mellett főzzük kb. 10 percig, majd keverjük hozzá a főtt tésztát.
@_veganflora_
Laktató ebéd 30 perc alatt? Akkor jöjjön most egy vöröslencse bolognai recept. Többet nem is mondunk róla, tudjuk, hogy időszűkében vagy. Jó étvágyat!
Varázsolj egy kis nyarat a télbe! A tzatzikis tésztasalátánkkal felidézheted a nyár ízeit!
Az 5 legfőbb érv, hogy miért válaszd az organikusat!