Kávés barnarizskása eperrel
Mostmár tényleg a nyakunkon a tavasz! Meleg sugarakkal simítja végig arcunkat a nap, egyre több fa veszi föl tavaszi virág köntösét, a madarak pimaszul hangosan énekelnek… A természettel együtt nekünk is ideje felébrednünk téli hibernációnkból. ;) Ez a kása nemcsak frissítő ízével, de koffeintartalmával is segíteni fog átlendülni a tavaszi pörgésbe.
Hozzávalók:
- 50 g BiOrganik barnarizskása alap
- 1 ek frissen reszelt lenmag
- ~150-200 ml növényi tej
- 1 tk instant kávé (lehet koffeines vagy koffein mentes is)
- 1 tk macikávé por (opcionális, én imádom az ízét)
- friss eper
Elkészítés:
- Daráljuk le a lenmagot.
- Mérjünk ki 50 g barnarizs kása alapot egy kis lábosban és adjuk hozzá a többi por állagú hozzávalót is (őrölt lenmag, kávéporok). Öntsük fel 150 ml tejjel és kezdjük el közepes hőmérsékleten főzni folyamatos kevergetés mellett. Én főzés közben apró löttyintésekkel szoktam hozzáadni extra folyadékot a kásához, hogy szép fokozatosan szívja magába és ne legyen túl folyós.
- Daraboljunk fel pár szem friss epret és amikor a kása besűrűsödött keverjük őket bele. Főzzük egészen addig amíg az eper darabkák megpuhultak, de még nem estek teljesen szét.
A díszítéshez extra eper szeleteket, kendermagot, mandulát, kókusz reszeléket és puffasztott quinoát használtam. Ha merészek vagyunk (és éppenséggel van is otthon) díszítsük mentalevéllel vagy ehető virágokkal, hogy még frissebb ízvilágot kölcsönözzünk a tavaszi kásánknak.
Jó főzést és kreatív díszítést kívánok! ;)
@porridgenius
Egy ellenállhatatlan vegán áfonyás sajttorta, melyel tuti nyerő leszel, bárkinek is készíted!
Hallottad már azt a mondást, hogy "ha egy karfiolból lehet pizza, akkor te is képes vagy bármire"?Mennyire igaz!!! És képzeld el, mi mindent elérhetsz, ha egy karfiolból ilyen mennyei pizza lehet!?!
Indul az eper szezon! Természetesen a kásádat is turbózhatod vele!