Csokis roppancs
Ez az édesség minden amire vágyom egy kiadós főétel után. Pont eléggé édes a kukorica pehelytől, de továbbra is az étcsokoládé karakteres íze dominál, roppanós, de nem gyomor terhelő. Még IBS-es betegek is, akik a low-FODMAP diétán vannak, nyugodtan fogyaszthatják, mert nincsenek benne nehezen emészthető szénhidrátok.
Ezt a receptet is nyugodtan variálhatod kedvedre, elrontani szinte lehetetlenség! Lehet a leírt alapanyagok arányival, de egészen új hozzávalókkal is játszani. ;)
Hozzávalók:
-
1 tábla (100 g) étcsoki
-
2 rizs pufi tallér
-
~ 1 bögrényi BiOrganik kukorica pehely
-
1 ek mogyoróvaj
-
1 ek szőlőmagolaj vagy kókuszolaj
Elkészítés:
-
Olvaszd fel a csokit vízfürdő felett, majd add hozzá a mogyoróvajat és az olajat. Jól keverd össze.
-
Eközben törd össze a rizs pufi tallérokat és a kukorica pehellyel együtt keverd bele a csokiba. Fontos, hogy az rizspufi darabokat és a kukorica pelyheket mindenhol fedje csokoládé.
-
Az így keletkezett masszát terítsd el egy sütőpapírral kibélelt tálon és rakd be a hűtőbe 1-2 órára, amíg a csoki meg nem szilárdul. Nyugodtan tárold a hűtőben vagy akár a fagyasztóban is.
@porridgenius
A citrom mint immunerősítő, most a reggeli kásánkat ízesíti. Ne feledjétek! Csak bio citrom héját használjátok!
A palacsinta nem csak desszertre, hanem főfogásnak is kiváló. Vegánként sem maradsz ki a jóból, mert most megmutatjuk, hogyan készíthetsz növényi alapú hortobágyi palacsintát!
Egy gyors, finom desszert, amit nem tudsz elrontani.