Utazós kása
Világutazó kása
Ez a recept azoknak készült, akik a nyaralásuk, vagy business útjuk során is szeretik a megszokott, otthonukra emlékeztető reggelivel kezdeni a napot. Én szinte minden utazásom során készítek be ilyen kása csomagokat, annyi napra, ahányra napra megyek. Nemcsak biztosítéka egy finom reggelinek, de szuper pénz spórolási lehetőség is!
Hozzávalók:
-
45-50g g BiOrganik aprószemű zab
-
1 ek frissen őrölt lenmag
-
1 ek chia mag
-
1/2 fahéj
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat öntsük bele egy jól zárható élelmiszer tároló tasakba. Én úgy szoktam a zacskót lezárni, hogy szétterítem a benne lévő kása alapanyagokat, és óvatosan a lehető legtöbb levegőt kiszorítva a zsákból zárom le. Így még kisebb helyet fog foglalni az utazó táskádban.
A nyaralás helyszínén különbözőképpen készíthetsz belőle reggelit:
-
Ha van vízforraló akkor forralj fel ~1-2 dl vizet, öntsd fel a kása alapanyagokat - ezt egy külön tálkában/ bögrében/ pohárban tedd, ne a műanyag zacskóban! - és jól keverd össze. Egy estére hagyhatod állni a hűtőben vagy a szabad levegőn, reggelre pedig szépen összeáll.
-
Ha nincs vízforraló, de van hűtő akkor én egy klasszikus overnight kása elkészítését javaslom. A helyben vett növényi tejjel öntsd fel, keverd jól össze, majd hagyd a hűtőben egy éjszakán át.
-
Ha se vízforraló, se hűtő, akkor simán öntsd fel vízzel vagy akár növényi tejjel is (egy éjszaka alatt nem fog megromlani - csak olyan helyen hagyd a dobozt, hogy közvetlen napfény ne érje a biztonság kedvéért) és hagyd állni egy éjszakán keresztül.
A gyümölcsöket, magvakat, magokat csak reggel adjuk hozzá. Jó étvágyat és kellemes időtöltést! ;)
@porridgenius
Zsírégetés a nyári hónapokban
Egy kenyér, ami egyben desszert is? Igen, ez az áfonyás citromkenyér. Van ezzel bárkinek problémája? Szerintünk sincs. ;)
Egy tuti tipp, hogyan tudod megoldani reggelidet, ha utaznod kell. A kása legyen Veled!