Pesztós-sajtos tekercs
Egy újabb remek vendégváró falatka Flórától!
Hozzávalók:
-
1/3 csomag (60g) VeganChef natúr növényi sajt
-
1,5 tk. Naturmind sörélesztőpehely
-
1 csomag leveles tészta
-
10-12g friss bazsalikom
-
20g dió
-
3 ek. olívaolaj
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
1 tk. citromlé
-
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
-
Helyezzük az aprítóba a megmosott bazsalikomot, adjuk hozzá a diót, fokhagymát, sörélesztőpelyhet, olívaolajat, citromlevet, sót és borsot.
-
Legmagasabb fokozaton aprítsuk a kívánt állag eléréséig.
-
Kenjük meg vele a leveles tésztát, majd szórjuk meg reszelt növényi sajttal.
-
Hajtsuk félbe a tésztát, és kissé lapítsuk össze a kezünkkel.
-
Vágjuk kb. 5 cm széles csíkokra.
-
Formáljunk tekercseket a tészta megcsavarásával, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
-
Süssük 180 fokon 15-18 percig.
@_veganflora_
Ismét egy szuperjó receptet hoztunk nektek! Ezek a cheddaros brokkolis sajtgolyócskák lesznek mindenki új kedvencei! Imádni fogják a vendégek, a gyerekek, és te is.
Ha utazol vagy kirándulsz, mindig jó, ha van nálad valami egyszerű, de nagyszerű harapnivaló. Különösen igaz ez akkor, ha nem vagy biztos benne, hogy út közben vagy a célállomáson be tudsz szerezni vegán élelmiszereket. Úgy gondoljuk, jobb előre készülni, mint utólag bánkódni, ezért ajánljuk figyelmedbe a következő receptet, ami biztosan nem fog csalódást okozni. ????????????
Vegán szendvicskrémeinket nem csak kenyérre kenve fogyaszthatod, hanem süthetsz-főzhetsz is velük.