Quinoa szelet
Az előző, rizspufival és kukoricapehellyel készült csokis roppancs receptem akkora sikert aratott, hogy még egy hasonló finomsággal szerettem volna kedveskedni nektek (és a pocakomnak :D). Egészen hihetetlen, hogy milyen gyorsan tudnék betermelni 150 g quinoát és egy egész tábla étcsokit ebben a formában… Az biztos, hogy ez a 3 hozzávalóból készült finomság, minden bolti párját felülmúlja!
Hozzávalók:
-
150 g BiOrganik quinoa
-
1 tábla (100 g) étcsokoládé
-
1 ek kókusz vagy szőlőmagolaj
Elkészítés:
-
Vegyél elő egy nagy serpenyőt (amiben a quinoa szemek egy rétegben tudnak elhelyezkedni vagy ha nincs egy kisebb serpenyőben is elkészítheted 2-3 adagban) és közepes hőn kezd el melegíteni. Fontos, hogy amikor a quinoa szemeket bele helyezzük a serpenyőbe, az nagyon forró legyen (ezt egy csepp vízzel tudjuk tesztelni. Ha egyből sercegni kezd a teflonon akkor jók vagyunk. Itt ne használjunk olajat!
-
Öntsd bele a quinoa szemeket (1 rétegben!) és néhányan máris elkezdenek pattogni, mintha kukoricát pattogtatnánk. Mozgasd a serpenyőt, vagy keverd meg a quinoát néhányszor, hogy ne égjenek oda. Mikor a pattogás lecsillapodott 1-2 perc pirítás után a szemek kész vannak. Tedd őket félre.
-
Olvasszuk meg a csokit a kevés olajjal és keverjük össze a quinoával.
-
A csokis masszát egy sütőpapírral kibélelt tálba öntjük át, majd a fagyasztóban egy órát állni hagyjuk.
-
Vágjuk fel és már fogyaszthatjuk is egészséggel! :)
@porridgenius
Ez a quinoa taco annyira gazdag ízekben, színekben és tápanyagokban, hogy órákig tudnánk róla mesélni! Azért is imádjuk ezt a receptet, mert megmutatja a quinoa nem annyira ismert arcát, vagyis azt, hogy nem csak köretként fogyasztható.
A quinoa és a csicseriborsó sok fehérjét tartalmaz, így edzés napokon kiváló ebéd megoldás is lehet akár!
Ebben a időben egy gluténmentes csokoládés/pisztáciás zabszelet könnyen jó hangulatra deríthet.
Csokis roppancs újragondolva quinoával. Csak tudj mértéket tartani!