Csicseriborsó tikka masala
Egy kis indai ízvilággal kedveskedünk Nektek. Kedvencünk ismét főszerepben: a csicseriborsó!
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 3/4 csésze (120g) BiOrganik csicseriborsó
- 1 csésze (250ml) Dennree sűrített paradicsom
- 1 ek. olívaolaj
- 1/2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb édesburgonya
- 1 db paradicsom
- 1/2 csésze (130 ml) sűrített kókusztej
- 1-2 szál petrezselyem
- 1,5 tk. garam masala (koriander, római kömény, szárított gyömbér, kardamom, szegfűszeg, fahéj, babérlevél)
- 1/2 tk. kurkuma
- 1/2 tk. cayenne bors
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Áztassuk be a csicseriborsót körülbelül 10-12 órára bő vízben.
- Főzzük puhára sós vízben kb. 1-1,5 óra alatt.
- Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát.
- Daraboljuk fel a paradicsomot, illetve az édesburgonyát, és adjuk a piruló hagymákhoz.
- Öntsük fel paradicsomszósszal és egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a fűszereket.
- Ha az édesburgonya kezd puhulni, keverjuk hozzá a csicseriborsót és a kókusztejet. Szükség esetén adhatunk még hozzá egy kevés vizet.
- Főzzük még néhány percig, majd tálaljuk rizzsel, tortillával és friss petrezselyemmel.
@_veganflora_
Amikor 5 perc alatt kell valamit csomagolni a gyereknek, vagy ha magadat lepnéd meg valami finomsággal.
Sok szülő mentőöve volt már a sajtos tészta, mert azt még a legtöbb válogatós gyerek is szereti. Az a tapasztalatunk, ha a VeganChef cheddar ízűtömbbel és szendvicskrémmel készül a mac&cheese, a szülők kénytelenek lesznek hetente legalább egyszer ehhez a mentőövhöz nyúlni, mert a gyerekek hajlamosak követelni ezt a finomságot.
Ha valami finomságra vágysz, vagy megörvendeztetnéd a családot egy kis édességgel, próbáld ki a
karobos-pisztáciás babka receptünket. Már a látványból tudni lehet, hogy mennyire finom!
Már biztos tudjátok, hogy a VeganChef növényi szendvicskrémeket nem csak kenyérre kenve fogyaszthatjátok, hanem süthettek-főzhettek is velük. Most pedig egy újabb ötletet hoztunk nektek arra vonatkozólag, hogy mi lehet az a finomság, amit el tudtok készíteni a natúr ízű kencével.