Almás pite barna rizskása
Világutazó kása
Kezeket fel aki szereti az almás pitét! Kezeket fel aki szeretné reggelire is azt enni, csak egy táplálóbb formában! Akkor jó helyen jártok, mert ma reggel megalkottam a legújabb és legjobb almás-fahéjas rizskása különlegességet. Nem csak az almás pitére hajazó íze miatt ajánlom ezt a reggelit, de hozzávalói számos antioxidánssal, vitaminnal és egyéb fontos tápanyaggal járulnak hozzá egészségünkhöz.
Hozzávalók:
- 50 g BiOrganik barna rizskása
- 3 ek almaszósz vagy fél alma lereszelve
- 1 ek frissen darált lenmag
- 1/2 tk fahéj
- 1/3 tk szerecsendió
- egy csipet Himalaya fehér só
- 150 ml rizstej Soon rizsital
Elkészítés:
- Daráljuk le a lenmagot, majd öntsük össze az összes hozzávalót egy lábosban.
- Közepes hőmérséklete kezdjük felmelegíteni és folyamatos kavargatás közben főzzük 3-4 percig, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges adjunk hozzá még rizstejet a főzés közben. Csak ügyeljünk arra, hogy egyszerre ne öntsünk hozzá sokat, inkább szépen fokozatosan, hogy ne híguljon fel túlságosan.
Díszítés:
Én banán szeletekkel, kendermaggal, mandulával és mogyoróvajjal turbóztam fel a tálat, amik tökéletesen kiegészítik az almás kását. De persze most is azzal díszítheted reggelidet, amivel csak szeretnéd! ;) Jó étvágyat!
@porridgenius
Egy régi gyerekkori kedvenc végre vegán verzióban! Aranygaluska vanília sodóval, kihagyhatatlan finomság!
Indul az eper szezon! Természetesen a kásádat is turbózhatod vele!
Laktató ebéd 30 perc alatt? Akkor jöjjön most egy vöröslencse bolognai recept. Többet nem is mondunk róla, tudjuk, hogy időszűkében vagy. Jó étvágyat!
Rizskása almás pite ízben, hogy jól induljon a napod!