Júl
29
2023
09:34
Júl
29
2023
09:34
Cig köfte
Egy klasszikus török vegán ételt hoztunk Nektek! Kiadós, finom fűszeres ízvlilág, akár hidegen is fogyasztható!
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 1,5 csésze (270g) Naturmind bulgur
- 2 ek. Dennree sűrített paradicsom
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2-3 szál petrezselyem
- 1 ek. olívaolaj
- 2 ek. friss citromlé
- 1 tk. füstölt paprika
- 1/2 tk. őrölt római kömény
- 1/2 tk. koriander
- só, bors ízlés szerint
- kb. 1/2 csésze víz
a tálaláshoz:
- 1 fej római saláta
- 1 db paradicsom
- 1/3 kígyóuborka
- petrezselyem
Elkészítés:
- Daraboljuk fel a hagymát és a paradicsomot, helyezzük az aprítógépbe a fokhagymával, illetve petrezselyemmel együtt, majd turmixoljuk le.
- Mossuk meg, majd forrázuk le a bulgurt, és öntsük ki egy nagy tálba.
- Adjuk hozzá a hagymás keveréket, a sűrített paradicsomot, az olívaolajat, a citromlevet, a fűszereket és egy kevés vizet, majd kezdjük el gyúrni.
- Gyúrjuk körülbelül 30-40 percig, amíg a bulgur megpuhul.
- Ezt követően formázzuk meg belőle fasírtokat, egy-egy szorító mozdulat segítségével. Bár az eredeti török receptben finomított bulgur szerepel, a hagyományos is hasonlóan formázható.
@_veganflora_
Máj
26
Célkersztben a zsömlék! Most egy édes verzióval készültünk Nektek a hétvégére. Reggelire vagy uzsonnára is könnyedén elkészíthetitek!