Csokis-barackos protein kása
Nem állítom, hogy minden zabkása igényli ezt a fehérje bombát, de vannak olyan reggelek amikor az ember érzi, hogy ide extra löket kell, hogy túlélje a napot. :D Hát ez is egy ilyen reggel volt. Ez a tál tökéletes napindító volt, frissítő ízekkel és hasznos tápanyagokkal.
Hozzávalók:
- 45 g BiOrganik nagyszemű zab
- 150 ml forró víz
- 1 csipet Himalaya fehér só
- 1.5 ek BiOrganik kender fehérjepor
- 1 púpozott tk holland cukrozatlan kakaópor
- mandulatej
- édesítő ízlés szerint (én 1/3 összenyomkodott banánt szoktam használni édesítőként
Elkészítés:
- A zabot öntsük fel a forró vízzel és hagyjuk állni egy éjszakán keresztül (a konyha pulton, vagy a hűtőben, mindegy, ahol van hely. :D )
- Reggel, öntsük a megszottyosodott zabot egy kis lábosba és egy csipet sóval kezdjük el melegíteni közepes hőmérsékleten.
- Eközben egy kis tálkában adagoljunk a fehérjeporhoz 3-4 kanál hideg vizet és keverjük jól össze őket amíg egy krémes állagot nem kapunk. Ha túlságosan felhígítjuk akkor a zabkása is vizesebb lesz tőle.
- Amikor a kása besűrűsödött, öntsük hozzá a fehérje masszát, a kakaóport és egy löttyintésnyi mandula tejet, hogy egyszerűbb legyen elkeverni őket.
- Főzzük még 2-3 percig, amíg a kívánt állagot nem kapjuk.
- Akár már ebben a fázisban is belefőzhetünk egy fél barackot a kásába, de én most friss, roppanós, hideg szeletekre vágytam ezért csak a tálalás előtt helyeztem fel őket a tálra.
Díszítés:
Barack szeletek, kendermag, goji berry, napraforgómagok, mogyoróvaj és a végére még egy löttyintésnyi mandulatej, aminek fantasztikus hűsítő hatása is van.
.
@porridgenius
Már biztos tudjátok, hogy a VeganChef növényi szendvicskrémeket nem csak kenyérre kenve fogyaszthatjátok, hanem süthettek-főzhettek is velük. Most pedig egy újabb ötletet hoztunk nektek arra vonatkozólag, hogy mi lehet az a finomság, amit el tudtok készíteni a natúr ízű kencével.
Nagyban itt a barack szezon, használjuk ki hát és tuningoljuk meg vele a reggeli kásánkat!