Vegán tejbegríz
Ezt a klasszikus reggelit már évek óta nem kóstoltam és be kell valljam, hogy még sohasem készítettem el. De ennek a tejbegríz receptnek köszönhetően sikerült újra beleszeretnem gyerekkorom nagy kedvencébe! Ha te is vágysz egy nosztalgikus reggelire (néhány újítással) akkor irány a konyha!
Hozzávalók:
- 2.5 ek búzadara
- 1 tk bio világos nádcukor
- 250 ml Soon rizsital
- 1 csipet Himalaya fehér só
Elkészítés:
- 1 ek vizet forraljunk el a lábosban, csak ezután öntsük bele a növényi tejet.
- Amikor felforrt adjuk hozzá a többi hozzávalót és folyamatos kevergetés mellett közepes hőfokon főzzük addig amíg be nem sűrűsödik. (Ha túl sűrűnek találjuk adjunk hozzá egy kevés vizet vagy növényi tejet.)
- Melegen és hidegen is tálalhatjuk (hűlés közben még jobban be fog sűrűsödni).
Feltétek:
Hagyományosan kakaó porral, fahéjjal vagy lekvárral szokták tálalni, de a kása receptjeimből már sejthetitek, hogy itt nem álltam meg. ;) Áfonya, kendermag, mandula és mandula joghurt is került a tejbegrízre, amiktől hirtelen egy tápanyagban, ízekben és textúrákban gazdag reggelivé vált. Jó étvágyat!
.
@porridgenius
Az aranytej egy ayurvedikus ital, melynek jótékony hatása a kurkumának köszönhető.
Boldog Karácsonyt kívánunk ezzel az ünnepi kásával! Hogy a reggeli is ünnepi legyen, ne csak a vacsora!
Nagyban itt a barack szezon, használjuk ki hát és tuningoljuk meg vele a reggeli kásánkat!
Tejbegríz újratöltve, felturbózva! Reggelire próbáltad már?