Krémes kókuszos overnight zabkása
Szerintem mostanra láttatok már tőlem annyi receptet, hogy tudjátok én a sűrű - thick - kásák szerelmese vagyok. Nem csak érzésre szeretem jobban enni, de sokkal tovább telíti meg a pocakomat is. De amikor megláttam Instagramon a blended overnight oats (darált zabkása) trendet, tudtam, hogy ki kell próbálnom. Az a krémes állag egyszerűen ellenállhatatlan volt! És amúgy is, jó ha az ember kísérletezik új receptekkel. Így találhat rá új kedvencekre. ;) Remélem valakihez sikerült eljuttatnom receptemmel az új kedvenc reggelijét!
Hozzávalók:
- 50g BiOrganik aprószemű zab
- 1 ek chia mag
- 100ml kókusztej
- 120ml (1 kis doboz) kókusz joghurt
- egy csipet Himalaya fehér só
- citromhéj
Elkészítés:
- Keverj össze mindent egy zárható ételtároló dobozban és hagyd egy éjszakára a hűtőben szunyókálni.
- Reggel nincs más dolgod mint ledarálni a zabkását. Én kézi botmixert használtam, ami tökéletesen ledarálja a zabot, de ha te még krémesebb állagra vágysz, akkor használj egy nagyobb tejlesítményű aprító gépet, ami a chia magokkal is el fog bánni.
Feltétek:
Mivel ennek a kásának az állaga nagyon krémes én a szokottnál is több ropogtatnivalót tettem a tetejére: mandulát, földimogyorót, törökmogyorót, napraforgómagot. Ha még jobban szeretnéd a kókusz ízt akkor bátran díszíts kókusz chips szeletekkel is. ;) Jó étvágyat!
.
@porridgenius
Indul az eper szezon! Természetesen a kásádat is turbózhatod vele!
Villámgyors, szuperfinom és még jól is néz ki, nem csoda, hogy annyian szeretjük. Ha te még nem készítettél tápiókapudingot, neked szól a következő receptünk, amit mindenképpen próbálj ki, mert ez egyszerűen kihagyhatatlan.
Krémes zabkását próbáltad már? Ha még nem, akkor ezzel a kókuszos recepttel biztos rá fogsz kapni!