Aug
15
2023
10:34
Aug
15
2023
10:34
Dupla csokis overnight zabkása
Ez a recept úgy kapta meg a ‘dupla csokis’ titulust, hogy nincs is benne csoki, de ízre mintha egy puha csoki tortába kanalaztam volna bele. Aki nem hiszi járjon útána! ;) A recept különben nem teljesen az én érdemem. Kis közösségem szavazta meg a hozzávalókat a heti ‘Build My Porridge’ játékunkban, amit minden kedden az Instagram Sztorimban játszunk. Eddig mindegyik kreációjuk fantasztikus lett, de ezt külön ki kell emelnem, mert azt hiszem a függője lettem…
Hozzávalók:
- 45 g BiOrganik aprószemű zab
- 1 ek chia mag
- 1 csipet Himalaya fehér só
- 3.5 tk holland kakaópor
- 1/3 banán vagy más édesítőszer
- 1 marok dió
- 150 ml Soon rizsital vagy más növényi tej
- eper
- hideg víz
Elkészítés:
- Nyomkodjuk össze a banánt, törjük kisebb darabokra a diót és keverjük őket össze a zabbal, sóval, 1.5 tk kakaóporral, chia maggal és növényi tejjel.
- Amikor egy szép zabkása masszát kaptunk tegyük félre a tálat (az esztétika kedvéért áttölthetjük egy másik tálba is vagy letörölhetjük az oldaláról a kis felkenődött zabkása “lét” - erre nem tudtam jobb szót használni :D). Most következik a egyszerűsített ganache elkészítése a kása tetejére. 2 tk kakaóporhoz öntsünk hozzá egy kevés vizet és keverjük össze őket. Kezdjünk 3 ek vízzel, majd fokozatosan adjunk hozzá egyet-egyet egészen addig amíg egy folyós, homogén krémmé nem válik.
- A ganachet öntsük rá a kásánkra, majd egyengessük el egy kiskanállal.
- Mehet is be a hűtőbe egy éjszakára. Reggel pedig friss eper szeletekkel tálaljuk (meg amihez kedvünk van ;).
.
@porridgenius
Aug
01
Nagyban itt a barack szezon, használjuk ki hát és tuningoljuk meg vele a reggeli kásánkat!
Márc
01
Egy ütős kása recept fehérjével megturbózva, nem csak sportolóknak! Vegán összetevőkből, hogy jól induljon a nap!
Ha már kipróbáltad az előző receptünket a kókuszos overnight kását és rákaptál, akkor itt a folytatás!