Csokis chia mártogatós
Nem minden embernek a bélrendszere tudja nagy mennyiségben megemészteni a chia magot puffadás vagy egyéb kellemetlen tünetek nélkül. Sőt a magok el is akadhatnak a bélfal felületén, ami szintén járhat hasonló következményekkel. De nem kell megijedni, sőt a chia magot sem kell eliminálni otthonról! ;) Ez a recept egy olyan módszert mutat be, amivel nemcsak beleinknek segítünk az emésztésben, de egy egészen új, krémes textúrát is kapunk. Én mostantól csak így fogok chia pudingot készíteni. Lássunk is hozzá!
Hozzávalók:
- 60 g BiOrganik chia mag
- 120 ml Soon rizsital
Elkészítés:
- Összekeverem a hozzávalókat egy befőttes üvegcsében.
- Hagyom 2 órán vagy egy éjszakán át a hűtőben pihenni, amíg a puding össze nem áll
- Beöntöm a darálóba és magas fokozaton addig darálom amíg krémessé nem válik. (Sajnos az én darálóm épp a vége fele jár :D, de higgyétek el, ha elég ideig daráljátok akkor az összes chia mag elmorzsolódik és olyan krémes lesz, hogy meg sem lehet mondani, hogy belőlük készült a puding.)
Elkészítés:
Fogyaszthatjátok pudingként egy kis kókusz joghurttal és friss gyümölcsökkel a tetején vagy akár gyümölcs mártogatósként is. Én most az utóbbi verziót választottam. Isteni uzsonna volt!
.
@porridgenius
Ha már kipróbáltad az előző receptünket a kókuszos overnight kását és rákaptál, akkor itt a folytatás!