Vegán Bircher müzli
A legelső Bircher müzlit egy német barátnőm készítette el nekem családi receptjük alapján. Az étel egyből felkerült a top kedvenc reggeli listámra, de szerettem volna egy növényi alapú verziót is elkészíteni belőle. Íme! Nagy szerencse, hogy ekkora választék van ma már vegán joghurtokból a boltok polcain. Bármelyikhez nyúlhatsz, ehhez a recepthez, csak ne legyen ízesített… az ízt majd mi rakjuk bele. ;)
Hozzávalók:
- 50 g BiOrganik aprószemű zab
- 1 bio piros alma (reszelve)
- ~4 ek növényi Sojade natúr joghurt (én kókuszjoghurtot használtam, de ha te nem vagy allergiás a szójára, az is egy szuper választás lehet fehérjetartalmát nézve! ;) )
- opcionálisan édesítheted egy kis juharsziruppal ha szeretnéd
Elkészítés:
- Reszeld le a piros almát héjával együtt (ezért jó ha bio almát használsz és jól megmostad és megtörölted előtte a felszínét).
- Egy mély tálban öntsd össze a zabbal és fokozatosan add hozzájuk a joghurtot is. Ha krémesebb állagra vágysz használhatsz több jogit is.
- Hagyd állni 10 percig amíg a zab kicsit megszottyad.
Díszítés:
Kedvenc mogyoróid, magvaid - én kendermagot és mandulát használtam - mazsola (vagy más aszalt gyümi) és mogyoróvaj. Igazából, ahogy a többi receptemnél is szoktam mondani, játssz bátran a feltétekkel! ;)
.
@porridgenius
Sok szülő mentőöve volt már a sajtos tészta, mert azt még a legtöbb válogatós gyerek is szereti. Az a tapasztalatunk, ha a VeganChef cheddar ízűtömbbel és szendvicskrémmel készül a mac&cheese, a szülők kénytelenek lesznek hetente legalább egyszer ehhez a mentőövhöz nyúlni, mert a gyerekek hajlamosak követelni ezt a finomságot.
Amikor 5 perc alatt kell valamit csomagolni a gyereknek, vagy ha magadat lepnéd meg valami finomsággal.
Mit gondoltok, Popeye szereti az indiai ételeket? Szerintünk igen, és ez a kedvence:
Régen volt már müzli a terítéken, így most egy különleges vegán Bircher müzli receptet hoztunk Nektek!