Pink céklás zabkása
Ha te is csináltattál már nagylabort, nagy valószínűséggel nálad is kimutattak vashiányosságot. Mi nők ennek különösen ki vagyunk téve. A vashiányos vérszegénységben szenvedők túlnyomó többsége nő. De tudatos táplálkozással vissza tudjuk pótolni a szükséges mennyiségeket. Ha ez azt jelenti, hogy ilyen céklás zabkásákat kell reggelire fogyasztani, akkor én örömmel vállalom! ;D Bár először szkeptikus voltam a céklás kása gondolatától, de az ízlelőbimbóim azonnal meggyőzték az agyamat az első falat után! Mindenkinek ki kell próbálnia ezt a forradalmi reggelit (igazából azoknak is akik nem vashiányosak).
Hozzávalók:
- 50 g BiOrganik gluténmentes zabpehely
- egy csipet Himalaya fehér kristálysó
- 60 ml Dennree BIO céklalé 500ml
- 100 ml Soon BIO rizsital
- 1/2 banán
- 1 ek BiOrganik chia mag
- 1,5 ek cukrozatlan holland kakaópor
Elkészítés:
- A banánt nyomkodjuk össze egy tálban és adjuk hozzá a zabot, a sót, a céklalevet, a chia magokat és a rizstejet, majd jól keverjük össze amíg egy homogén állagot nem kapunk.
- Egy külön tálba öntsük a kakaóport és fokozatosan adagoljunk hideg vizet (először kezdjünk csak pár evőkanálnyival). Keverjük jól össze, amíg egy folyós kakaó masszát nem kapunk. Ezt a masszát most öntsük rá a kikevert zabkására és egyengessük el, hogy mindenhova jusson.
- Így fog bekerülni a hűtőbe egy éjszakára pihenni.
Díszítés:
Én megspékeltem reggel ribizlivel, áfonyával, vegán joghurttal, quinoa puffancsokkal és goji bogyókkal.
.
@porridgenius
Fáradékonyság over! Igazi vas és kálciumbomba a javából!
A céklát nem kell bemutatni magas vastartalma miatt, viszont azt tudtad hogy a fekete szezámmagban a kálcium mellett több fehérje is van mint a fehér szezámmagban?
Házi készítésű vegán ricotta. Tudod mitől lesz sajtos íze? Nézd meg a receptet!
Vas pótlásra is jó a zabkása. Természetesen céklával!