Szept
08
2023
09:34
Szept
08
2023
09:34
Zöldborsópürés gnocchi
Jöhet egy ízletes és kiadós ebéd ötlet? Ez a durumlisztes gnocchi egészen Olaszországig fog repíteni.
Hozzávalók (2 adaghoz):
a gnocchihoz:
- 1 csésze (140g) Naturmind durumliszt
- 400 g burgonya
- 1 tk. só
- egy csipet szerecsendió
a borsópüréhez:
- 1 tk. Naturmind sörélesztőpehely
- 1 csésze fagyasztott zöldborsó
- 1 ek. olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/3 fej vöröshagyma
- 1 kk. só
- 1 kk. feketebors
a tálaláshoz:
- friss petrezselyem
- néhány szem borsó
- fekete bors
Elkészítés:
- enyhén sós vízben.
- Egy villa segítségével nyomkodjuk szét a burgonyát, majd adjuk hozzá a lisztet, a sót és a szerecsendiót.
- Gyúrjuk össze alaposan, majd osszuk 6 felé a tésztát.
- Lisztezett felületen sodorjuk őket hosszúkásra, és vágjunk apró darabokra.
- Főzzük ki sós, forrásban lévő vízben, de mindössze addig, amíg a darabok fel nem jönnek a víz tetejére.
- Végül pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.
- A püréhez elsőként dinszteljük meg a hagymát egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a borsót.
- Néhány perc sütés után, helyezzük az aprítóba a sörélesztőpehellyel, sóval, borssal és egy kevés vízzel együtt, majd turmixoljuk le. (A tálaláshoz tegyünk félre egy keveset)
- Végül oszlassunk el körkörös mozdulatokkal 2-3 evőkanálnyi pürét a tányéron, majd helyezzük rá a gnocchit, a borsót és a petrezselymet
@_veganflora_
Júl
14
Egy kis indai ízvilággal kedveskedünk Nektek. Kedvencünk ismét főszerepben: a csicseriborsó!
Máj
26
Célkersztben a zsömlék! Most egy édes verzióval készültünk Nektek a hétvégére. Reggelire vagy uzsonnára is könnyedén elkészíthetitek!
Uncsi a zöldbabfőzi? A saláta szó ne tévesszen meg, ez egy laktató kombó, főétkezésnek is elmegy!