Karob barnarizs kása
Hallottál már a karobról? Ha igen, nagy valószínűséggel úgy mint csoki helyettesítő. Ezzel a receptemmel szeretném megadni a karobnak a saját, jól kiérdemelt reflektorfényét. Nem kell a csokoládé árnyékában meghúzódnia, mint alternatíva, hiszen számos hasznos tulajdonsága van azon kívül, hogy valamennyire hasonlít a csoki ízére. Nagy mennyiségben tartalmazza a tannin nevű polifenolt, amit a hasmenés enyhítésére használnak. Mivel természetéből adódóan magas a cukortartalma, nem kell egyéb édesítőszereket alkalmazni a receptekhez, amihez felhasználjuk. Antioxidáns tartalma mellett kálcium, kálium, és rost tartalma is magas. Még egy érdekesség, hogy nem tartalmaz teobromint, mint a csokoládé, ami a kutyákra és macskákra nézve toxikus. Így kis kedvenceinknek is készíthetünk vele finomságokat.
Hozzávalók:
- 50 g BiOrganik BIO barnarizskása
- 3 tk Naturganik nyers karobpor
- ~ 150 ml Soon BIO rizsital
- egy csipet Himalaya fehér kristálysó
Elkészítés:
- Öntsd a rizs kása pelyheket egy kis lábosba egy kevés rizstejjel és kezd el közepes hőfokon folyamatos kevergetés mellett főzni. Fokozatosan adagolj hozzá még több tejet, amíg egy homogén, kása állagú mixet nem kapsz.
- Amikor az állaggal elégedett vagy add hozzá a karob port és a sót + egy löttyintésnyi rizstejet, hogy könnyebb legyen elkeverni. Amikor szépen elkeveredett, tálalhatjuk melegen.
Feltétek:
Banán szeletek, meggy lekvár, szezámmag, mogyoró.
.
@porridgenius
Egy régi gyerekkori kedvenc végre vegán verzióban! Aranygaluska vanília sodóval, kihagyhatatlan finomság!
Ha valami finomságra vágysz, vagy megörvendeztetnéd a családot egy kis édességgel, próbáld ki a
karobos-pisztáciás babka receptünket. Már a látványból tudni lehet, hogy mennyire finom!
Ha nem ehetsz kakaót akkor a karob, avagy a szentjánoskenyérmag-liszt a barátod. Próbáld ki az új kása receptünkkel!