Tamari szójaszósz - Yaki udon
Ismered a Yaki Udont vagy más néven a Japán pirított tésztát? Ha még nem találkoztál vele, akkor itt az ideje kipróbálni és házilag elkészíteni.
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 4 ek. Naturmind tamari szójaszósz
- 4 ek. Biorganik bio agavészirup
- 1 ek. Naturmind fekete szezámmag
- 1 csomag Lunter tofu natúr
- 400 g friss udon tészta (száraztészta esetén 250g)
- 2 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 1/3 fej brokkoli
- 2 kisebb sárgarépa
Elkészítés:
- Tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel a zöldségeket.
- Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, vöröshagymát és a zöldségeket.
- Hagyjuk pirulni néhány percig, majd adjuk hozzá a kockára vágott tofut, a szójaszószt, az agavé szirupot és a chili pelyhet.
- Végül keverjük hozzá a főtt udon tésztát.
- Tálaljuk fekete szezámmaggal, mogyoróval és újhagymával.
.
@_veganflora_
Te sem találsz tiszta teriyaki szószt a boltok polcain? Próbáld ki ezt a receptünket! Nem is olyan nagy ördöngősség elkészíteni :-) Mert ha sült tofuról van szó, akkor ahhoz teriyaki dukál ! Te milyen fűszerekkel csinálod a teriyakit?
Megérkezett a háinypótló, egyedülálló VeganChef Tzatziki krém, amellyel most már tökéletes vegan gyrost alkothatsz!
Próbáltad már a sütőtököt brownieban? Igazi téli süti, készítésénél az alapanyagok illata az ünnepi hangulatot varázsolja a lakásba.
A tabulé, avagy a petrezselymes bulgursaláta egy "unalmas" hozzávalókból készült cseppet sem megunható köret vagy egytálétel. Mutatjuk az alapreceptet és azt, hogy mivel gazdagítod, rajtad múlik.