Kókusz joghurt tál fagyasztott barackkal
"Fagyasztott barack nyár közepén!?"
Veled is szembejött a közösségi médiában a "fagyasztott barack nyár közepén" trend ? A koncepció rendkívül egyszerű, mégis ötletes. Egészben berakunk a fagyasztóba egy barackot (bizony, héjastul, magostul), majd miután kőkeménnyé fagyott lereszeljük. Mindenféle desszert és snack variáció készült belőle. Én most egy frissítő reggeli ötlettel készültem nektek.
A recept készítése közben azonban rájöttem, hogy van egy nagy előnye annak, ha télen készíti el az ember: nem olvad olyan gyorsan a reszelt barack.
Hozzávalók:
- Kókusz joghurt (vagy bármilyen növényi-alapú joghurt)
- 1 fagyasztott barack
- 1 löttyentésnyi BiOrganik juharszirup
Egyéb feltétek
- BiOrganik hajdinapehely
- BiOrganik pirított kókuszchips
- földimogyoró
- szezámmag
Elkészítés:
A barackot megmosva és megtörölgetve tegyük be a fagyasztóba.
- A fagyasztott barackot reszeld le. Vigyázz mert nagyon hideg lesz ezért érdemes egy konyharuhával fogni.
- Vedd elő kedvenc táladat, önts bele a joghurtot, jöhet rá a reszelt barack és a fenti feltéteken túl bármi amit megkívánsz.
@_veganflora_
Alkoss reggelire egy festményt! Amit alkottál utána meg is eheted, így duplán töltődsz energiával !
A vegánok nagy kedvence a Buddha tál. Nem is csoda, mert minden megvan benne, ami kell, ráadásul ezzel a thai mogyorószósszal annyira finom, hogy talán a tál sem fog utána megmaradni.