Spenótos kagyló
Már biztos tudjátok, hogy a VeganChef növényi szendvicskrémeket nem csak kenyérre kenve fogyaszthatjátok, hanem süthettek-főzhettek is velük. Most pedig egy újabb ötletet hoztunk nektek arra vonatkozólag, hogy mi lehet az a finomság, amit el tudtok készíteni a natúr ízű kencével.
Hozzávalók (2 adaghoz):
• 100 g VeganChef natúr növényi sajt
• 250 g VeganChef natúr növényi sajtkrém
• 250 g óriáskagyló tészta
• 1,5 dl paradicsom szósz
• 300 g spenót
• 2 ek. olívaolaj
• 3 db koktélparadicsom
• fokhagymapor
• bazsalikom
• oregánó
• só, bors
Elkészítés:
1. Főzzük meg a tésztát sós, olívaolajos vízben.
2. Süssük meg a spenótot 1ek. olívaolajon majd keverjük a növényi sajtkrémhez.
3. Forraljuk össze a paradicsomszószt fohagymával, bazsalikommal és oregánóval, majd öntsük a kerámia tepsibe.
4. Töltsük meg a spenótos krémmel a kifőtt tésztákat, és helyezzük őket a tepsibe.
5. Adjunk hozzá félbevágott koktélparadicsomot, friss bazsalikomot és szórjuk meg reszelt növényi sajttal.
6. Süssük 10-15 percig 180 fokon.