Vegán burger
Hamburgert ezerféle pogácsával el tudjuk készíteni. Ma mutatunk egy különleges változatot, amelynek amarant és vöröslencse az alapja és mi azért szeretjük, mert mindenki az ízlése szerint választhat hozzá öntetet és zöldséget, mert minden illik hozzá.
Hozzávalók (4 db pogácsához):
• 1 csésze (~ 150g) Biorganik amarant
• 1 csésze (~ 150g) Biorganik vöröslencse
• 1 bögre (~100g) Biorganik zsemlemorzsa (vagy gluténmentes panírmorzsa)
• 1 ek. zabliszt
• 1 fej lilahagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csokor petrezselyem
• 3 ek. olívaolaj
• majoranna
• só, bors
Elkészítés:
Mossuk meg az amarantot és a vöröslencsét, majd főzzük meg őket sós vízben.
Aprítsuk fel a lilahagymát, fokhagymát és petrezselymet.
Ha az amarant és a vöröslencse megfőtt, szűrjük le, és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, majd készítsünk belőle pogácsákat.
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 180 fokon 25 percig.
Készítsük el a hamburgert tetszőleges zöldségekkel és szószokkal.